Annons

Engelsmän in i kylan

Dorian och Alfie har spelat i Arsenal sedan barnsben. I går kom de till Trelleborg för att övertyga Conny Karlsson att de är tillräckligt bra för att få kontrakt. De får en ny chans och det tack vare vädret.
Sport • Publicerad 15 mars 2005
TFF:s andretränare Benny Mårtensson och sportchefen Lasse Larsson hälsar Dorian Small och Alfie Kamara välkomna till TFF och den svenska vintern. @08 Bildbyline:BILD: Tomas Nyberg
TFF:s andretränare Benny Mårtensson och sportchefen Lasse Larsson hälsar Dorian Small och Alfie Kamara välkomna till TFF och den svenska vintern. @08 Bildbyline:BILD: Tomas NybergFoto: 

Dorian Small, 19, och Alfred Kamara, 20, övertygade inte när de på tisdagen gjorde sitt första pass med Trelleborgs FF.

– Jag vet inte mycket mer om dem nu än jag gjorde innan. Men de satt på en flygplats hela dagen och det var svåra förhållanden och därför tog vi beslutet att de ska med till Italien, säger tränaren Conny Karlsson.

Annons

– Hade det varit bra förhållanden och de presterat vad de gjorde i dag, kanske vi inte tagit med dem.

De två engelsmännen kom en dryg halvtimma för sent till träningspasset. De möttes av TFF-ledarna och den svenska vintern.

– Vädret här är betydligt sämre än i England. Det var riktigt kallt. Det var svårt med underlaget, säger Dorian Small efter träningen på den snöbeklädda konstgräsplanen.

Dorian har spelat i Arsenal sedan han var tio år. Han har varit uttagen i diverse engelska ungdomslag " från U15 till U20 där han senast var aktuell i början av 2004. I juli fick han reda på att storklubben inte ville ge honom nytt kontrakt. Problem med knäligamenten innebar tre till fyra månader utan fotboll och Dorian tränade med ett mindre känt lag när Djurgården bjöd in till några dagars träning i januari.

– Men det varade bara i fyra dagar och det var inte mycket till fotbollsträning, säger Dorian Small.

Alfie Kamaras bakgrund är liknande. Han är född i Sierra Leone, kom till England som liten och har spelat i Arsenal från åtta års ålder.

För ett och ett halvt år sedan gick han kontraktslös till Ipswich, bröt foten på försäsongen och var borta i nio månader.

– Jag har försökt komma tillbaka, men det är svårt. I höstas spelade jag med Hornchurch (ett amatörlag) men där spelades ingen fotboll. Jag är van vid Arsenals spel, där man verkligen spelar, och jag har gjort matcher med deras reservlag, säger Alfie som även han spelat i pojklandslag. De två engelsmännen har upptäckt att brittisk fotboll inte passar dem, i ligorna under Premier League är spelet alltför fysiskt.

– Jag har varit ifrån fotbollen länge och hade jag inte blivit skadad hade jag befunnit mig på en helt annan nivå. Jag har tränat på egen hand och det ska inte ta lång tid innan jag är i form, säger Alfie Kamara.

– Jag ser det här som en nystart, här kan jag fokusera bara på fotbollen.

Annons

När TFF på torsdag åker på träningsläger i Italien får de två engelsmännen följa med. Conny Karlsson är inte särskilt oroad över att det inte handlar om några fysiska kraftpaket, däremot ställer han sig frågande till britternas spelposition.

Dorian spelar helst ytterback, gjorde så på gårdagens träning, eller centralt på mitten. Alfie trivs centralt på mitten eller som mittback.

– Jag är överraskad, det är ju ingen ytterback vi behöver. Jag vill helst ha en tvåvägsspelare centralt på mitten, men det är svårt att få en klar bild över en provspelare, det tar tid innan man hittar den position som passar dem bäst, säger Conny Karlsson.

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

FOTBOLL ANDERSLÖV
FOTBOLL ANDERSLÖV
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons