Annons

En vecka till för Hemberg – och en landslagsman på ingång

Christian Hemberg och Marko Kotilainen provtränar även nästa vecka med TFF. Och ytterligare en provspelare är på ingång.
Sport • Publicerad 12 januari 2007

TFF-ledningen är nöjd med vad de sett av provtränande Christian Hemberg och Marko Kotilainen, men tycker inte att man har sett tillräckligt.

– Förutsättningarna har inte varit de bästa under veckan sett till vädret så det känns bättre att se dem i en vecka till, säger Benny Mårtensson, assisterande tränare i TFF. Men han betonar att både han och tränaren Conny Karlsson är nöjda med vad de båda visat på träningarna i veckan.

Annons

– De har varit pigga och visat bra saker.

Christian Hemberg är även han nöjd med veckan:

– Det har gått helt ok. TFF verkar vara en bra klubb med bra ambitioner.

Huruvida det kommer att leda till ett kontrakt vill han dock inte spekulera i.

På tisdag kommer den chilenske U21-landslags-mannen José Cordova som TA tidigare berättat om. Veckan därpå anländer näste testspelare, Dane Richards, en jamaican som spelat collegefotboll i USA.

– Till skillnad från Cordova är detta en spelare som vi har koll på, Jag har själv sett en hel match med honom plus att jag har tillförlitliga omdömen om honom, säger TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson.

Dane Richards är yttermittfältare till höger och är noterad för en landskamp.

– Spelmässigt håller han måttet, sen gäller det och se om han trivs här och vi trivs med honom, säger Lasse Larsson och låter som att det här mycket väl kan vara en spelare som kommer att tillhöra TFF:s allsvenska trupp.

Man får också möjlighet att se honom i matchspel eftersom TFF under tiden han är här kommer att spela en inomhusturnering i Växjö.

Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons