Annons

En välbehövlig seger

Sport • Publicerad 8 oktober 2007

Trelleborgs Baskets herrar tog en efterlängtad seger mot Malbas BG. Matchen slutade 77– 67 – efter periodsiffrorna 26– 13, 17– 14, 8– 19 och 24-21.

– Vi började starkt och ledde med 15-4 som sedan alltså blev 26-13 efter första perioden. Då spelade vi bra basket och hittade rätt lägen till avslut samt att försvaret gav Malmö svåra avlut att göra poäng i, inleder Tomas Nilsson efteråt.

Annons

Andra perioden luftades alla TB-spelarna och laget tappade därmed visserligen något i rytm men vann perioden ändå. Malbas gjorde i tredje perioden ett ryck och började pressa rejält. TB:s avslut blev krampaktiga och i andra ändan stoppade Malmö BG i boll efter boll i korgen.

I sista perioden tog man sig i hemmalaget dock samman, även om Malmö var så nära som fyra poäng efter.

– Det kändes ändå som om vi var det bättre laget. Inte minst en väldigt bra match av de tre killarna som är födda -90. Alla gjorde poäng ochjobbade bra i det defensiva spelet, avrundar Tomas Nilsson.

Allra bäst av dessa unga spelare var Erol Amidi – som bland annat stod för nio poäng. Men även gänglige Martin Müller, nästan 2.05 lång och bara inne på sitt tredje basketår samt Mentor Parduzi var väldigt duktiga.

På lördag väntar en ny svår match för Trelleborg Basket och då möte man Malmöiterna på Rosengård.

– I fjol blev det förlust både hemma och borta mot dessa och med ganska stora siffror. En tuff och bra utmaning för grabbarna med andra ord, avrundar Tomas Nilsson.

Malmöiterna innebär egentligen Srbijas reservlag och därför handlar det också om riktigt bra basketspelare.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons