Annons

"En upprättelse för hela laget"

Det var uppåt värre i TFF:s omklädningsrum efter den stabila segern mot Djurgården och det var inte bara tvåmålsskytten Fredrik Jensen och kreatören Andreas Drugge som stod i fokus.
Sport • Publicerad 18 oktober 2010

TRELLEBORG. – Nej, det här handlar om en återupprättelse för hela laget – efter att ha torskat två matcher i rad. Pricken över i:et var Marcus Podes mål fram till 2–0, menar lagkaptenen Dennis Melander.

Marcus Pode hade kanske inte visat upp sitt allra bästa fotbollsjag under matchens första timme men efter 60.10 blixtrade han till:

Annons

– Det var ju bara att sätta dit den och Dennis kom bra på kanten och efter ögonkontakt med honom hittade han mig exakt i mitten.

I förspelet fanns även Magnus Andersson med – det var han som hittade Dennis med en perfekt passning och det var en ovanligt pigg Magnus som visade upp sig i stort. Lite av den Magnus TFF-publiken vande sig att se 2008.

– Det känns väldigt bra nu efteråt men det var nervöst före och skönt med en seger. Fick lite kramp i ena vaden mot slutet och det beror förmodligen på en inflammerad hälsena som irriterat mig. Kul att vi kan avsluta bra och skönt att säsongen snart är över.

Viktor Noring gjorde som man vant sig vid; en bra match i stort, även om han var lite förbryllad över Djurgårdens sena reducering till slutresultatet 3–1.

– Jag trodde att bollen skulle gå utanför men han (Christer Youseff) skjuter runt om på något sätt och jag blev ställd.

Jonathan Asp gjorde på nytt en riktigt bra match men kämpade mot slutet inte bara mot djurgårdare utan även mot en ömmande lårmuskel.

– Jag fick en smäll på både ena låret och skinkan och nu efteråt känns det mest i låret. Förmodligen en lårkaka men vi får se under måndagen hur allvarligt det är.

Viktor och Jonathan är att räkna till rutinerade allsvenskar men mot Djurgården uppträdde också en allsvensk debutant i TFF-dressen. Robin Jacobsson, 20 år, bytte av Adelstam de sista minuterna.

– Härligt men jag har bara kontrakt det här året och sedan vet jag inte. Säsongen varar ju ett tag till och självklart hoppas jag fortfarande på ett vidare kontrakt med klubben, menar Robin Jacobsson.

Mittbacksparet Tuomo Turunen och Thommie Persson hade det relatvit lugnt.

– Joel Perouvo är normalt ingen forward och jag har spelat med honom i FC Honka i Finland, så vi hade ganska lätt mot honom, säger Tuomo Turunen.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons