En seger, en oavgjord och en riktig flopp

Sport • Publicerad 24 augusti 2005

Sveriges P15-, P16- respektive P17-landslag var alla i farten under tisdagen. Det blev en seger, en oavgjord och en förlust.

P17 klarade 1"1 mot Tjeckien. Det var den första matchen i Václav Jezek-turneringen i tjeckiska Nymburks omnejder. Sverige tog ledningen i den 22:a minuten genom Denni Avdic och ledde också i halvtid med 1"0. I den 63:e minuten byttes TFF-talangen Toni Bathiri in i stället för målskytten Avdic men i stället för svenskt 2"0 lyckades Tjeckien kvittera på övertid.

– Vi gör en riktigt bra match, försvarade oss bra och skapade en hel del. Tyvärr spelade vi mot tolv man, domaren var också emot oss. Men det gäller att lära sig av det med och spela ännu bättre, säger förbundskaptenen Ulf Svensson som valde att spara Toni Bahtiri.

– Han spelade fullt i söndags och då är det inte lätt att spela två dagar senare, så snabbt återhämtar man sig inte. Men han klarade sig bra och i morgon (onsdag) är det tänkt att han ska spela från start mot Kroatien.

Sveriges P15-landslag är på läger i Finland och vann matchen mot värdlandet med 3"1 (2"1). I det svenska laget startade TFF:s Robin Persson som vänsterback. Matchen var den allra första landskampen för vårt yngsta landslag.

– Killarna har aldrig spelat ihop tidigare, och det märktes, men gjorde det ändå bra, säger förbundskapten Roland Larsson.

– Robin spelade hela matchen och det gick bra för honom, speciellt i andra halvlek då han kom fram lite mer.

P16 gick på en riktig mina i form av Polen. 0"5 (0"2) slutade matchen i Åby.

– Vi hade stora problem med deras omställningar. De sprang mycket mer och i det fysiska spelet var vi sämre. En tankeställare, säger förbundskapten Jörgen Lennartsson som bytte ut TFF:s Fisnik Shala vid ställningen 0"4 i andra.

– Ingen svensk kan få godkänt, säger Lennartsson.

Jonas Gustafsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.