Annons

En lagom blandning av horse och show

Inledningsdagen av årets upplaga av Falsterbo Horse show blev precis till den familjeföreställning som alla involverade hoppats på. Vädrets makter var på arrangörernas sida och den talrika publiken bjöds på en lagom mix av fart och fläkt ute på Lv4-området.
Sport • Publicerad 6 juli 2003

Som vanligt öppnades showen med hjälp av både hundar och motorburna hästkrafter - att lägga till alla fyrbenta kusar och pressansvariga Cecilia Eliasson uttryckte sig så här spontant, med dagen i hamn: - Det har varit en mycket fin öppningsdag. Bra med folk och spännande tävlingar och extra kul, så klart, att Vellinge Hästsportgymnasium vann team chasing efter ett fint upplopp. Just team chasingen blev dagens höjdpunkt, där Vellingetjejerna spurtbesegrade Livdragonerna - med Rickard Bengtsson, Mårten Isakson och Victor Victor. Trea kom Team Horseware Sweden. Då hade tidigare på dagen Jessica Humble på Gosh ox vunnit galoppkapplöpningen - före Ida Abrahamsson på Silver Bianca och Kajsa Törneby på Marcon Black. Ponnykapplöpningen - som föregick team chasingen - vanns av Adrian Kolgini på Fureness Albert.. Många menar att det är först i dag som "showen" börjar på riktigt - när man flyttar in just på huvudanläggningen och här bjuds man i dag på både dressyr och hoppning. Blir fortsättningen som i går - ja, då stämmer målsättningen väl och den som Jana Wannius basunerade ut under förra veckans presskonferens: - Målet är att det skall vara en lagom blandning av horse och show!

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons