"En jättebra öppning"

Sport • Publicerad 11 januari 2007

Som TA-sporten kunde berätta i går kommer IFK Göteborg till Vångavallen i en allsvenska premiäromgången.

TFF:s tränare Conny Karlsson tycker det är en perfekt första match:

– En jättebra öppning. Vi får en publikmatch direkt, precis som vi ville, säger Conny Karlsson.

Premiäromgången kommer att spelas påskhelgen (6– 10 april), vilka matcher som kommer att spelas vilka dagar är ännu inte klart. I likhet med resten av spelprogrammet. Men det är inget som direkt bekymrar TFF-ledningen.

– Visst hade det varit bättre om det hade varit klart nu, men jag tycker inte att det är någon fara, säger TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson.

– Nu vet vi i alla fall vem vi ska möta i första matchen.

Spelprogrammet har tidigare varit klart redan i november eller december. Förseningen nu beror till stor del på att det numera är flera tv-kanaler (Canal+, TV4, TV4+) inblandade som ska sända matcherna.

Conny Karlsson tror att programläggande kommer att bli svårare för varje år som går:

– Det här är ett pussel som blir svårare och svårare att lägga. Tv, polisen och alla som har hand om säkerhetsfrågor måste säga sitt.

För den fortsatta försäsongen tycker han inte att det är några problem.

– Generellt sett så är det olyckligt för fotbollen. Det ska ju skrivas och snackas om spelprogrammet.

– För vår del spelar det ingen roll att programmet inte är klart. Det är värre för dem som ska sälja biljetter. Precis som de flesta skulle marknadschefen Barbro Bengtsson helst ha sett att hon viste när, och mot vem de olika hemma matcherna skulle spelas. Det hade framförallt förenklat för planeringen runt de olika hemmamatcherna.

– Jag hade kunnat sälja värdskapet till respektive match men det får nu vänta. Likaså detaljplaneringen kring varje match, säger Barbro Bengtsson.

– Dessutom får vi vänta med att köra igång med det nya biljettsystemet. Spelprogrammet måste vara klart så att vi kan programmera in alla matcherna i systemet.

Lasse Larsson tror, och hoppas att hela programmet är klart innan januari månad är slut.

– Då är det ju trots allt över två månader till vi ska börja spela.

Martin Falkenby

Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.