Annons

En hård seger för Pingvin

Efter bara nån minut drar Uppsalas Lotta Westin iväg i en ruskig fart. Hon springer mer än halva planens längd innan Pingvin kan få stopp på henne. Det blev en svettig premiär i elitserien på lördagen.
Sport • Publicerad 6 augusti 2005

Pingvin tog kommandot i matchen efter bara ett par minuter. Första kvarten var laget taggat, aggressivt och offensivt. Hela tiden på väg framåt. Efter tio minuter resulterade det i ett försök från Britt Ahlström.

Det skulle komma mer från henne. Fem minuter senare gav ålderkvinnan Pingvin ledningen med 10-0.

Annons

Men sen tappade laget fokus. Uppsala satte en straffspark till 10-3. Och under en lång period var det mycket spelavbrott och sidledsförflyttningar. Pingvin såg plötsligt tveksamt ut. Åskådare Mark Stacey sa efter trettio spelade minuter:

– Britt spelar skitbra, hon springer rakt hela tiden. Om det inte var för henne hade Pingvin legat under.

Strax innan halvtid gör Uppsala ett försök genom Lotta Westin. Upplandslagets nummer 15 är ständigt farlig med sina snabba kraftfulla löpningar.

I halvtid är ställningen 10-8 och tränare Paul Lenz är ganska hård mot sina spelare. Laget måste sakta ner spelet och ta tag i matchen igen.

I andra halvlek är det återigen Pingvin som för matchen inledningsvis. Efter tio minuter gör Therese Nilsson ett försök. Sen blir Sara Åkesson utvisad tio minuter och Pingvin ser återigen svagare ut. Efter en straffspark från Uppsala är ställningen 15-11.

Sen blir det ett ställningskrig då Pingvin får slå ifrån sig en del. Trelleborgstjejerna håller ut och i slutskedet tröttnar även Uppsala. Det utnyttjar Britt Ahlström som gör sitt tredje försök till slutsiffrorna 20-11. Pingvinssegern var viktig för det fortsatta elitseriespelet. Det gäller att slå ett lag som Uppsala på hemmaplan och det märktes på spelarna. Det var mycket glädje efteråt. Paul Lenz såg dock flera sidor i matchen:

– Det finns mycket att jobba på absolut. Inte minst kondition och koncentration. Men de visade att de kan spela som ett lag, att de är lojala och jobbar för varandra. Det är det som gör att vi vinner och det är mycket bra.

Paul Lenz berömde så klart Britt Ahlström och kallade henne för en "klasspelare". Pingvindrottningen själv sa:

– Jäkla skön vinst, eller man ska inte svära, jätteskön vinst.

Ahlström var också inne på att laget var tröttkört på slutet och trodde att om Uppsala gjort ett försök vid ställningen 15-11 så hade det blivit tufft.

Annons

Nu var Ahlström inte den enda spelaren med rutin i Pingvin. Lotte Menzel stod nämligen för en historisk återkomst. Menzel har varit med och tagit Pingvins två SM-guld 94 och 03. Efter senaste guldet la hon av...

Men precis som Ahlström är hon nu tillbaka. Och det historiska i återkomsten står att finna i Mikaela Andersson. Det är nämligen Lottes dotter och det var första gången de spelade samtidigt. Därmed var de den andra mor-dotter-konstellationen i Pingvin i lördags. Britt Ahlström hade också sällskap av dottern Minna Ahlström.

Lotte Menzel var rädd att hon kommer bli tvingad att spela fler gånger under säsongen. Men det är nog inget hon kommer ligga sömnlös över:

– Rugby är det roligaste som finns, sa hon efter matchen.

Och Pingvin har fått en bra start på höstsäsongen i elitserien. Segern togs dessutom inför en stor publik då matchen gick mitt i rugbyfestivalen.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons