Annons

Emil Svensson tog JSM-guld

107 kg i ryck och 137 kg i stöt. Med det resultatet var Emil Svensson oslagbar i 85-kilosklassen vid junior-SM i tyngdlyftning. Dessutom tog han hem pokalen för bästa lyftare – en triumf som smällde väl så högt.
Sport • Publicerad 23 september 2009
Foto: 

TRELLEBORG. TABK-lyftaren var nöjd efter mästerskapsutflykten till Stockholm.

– Men jag hade kunnat göra mer, jag var lite övertänd, trodde för mycket på mig själv, sa Emil Svensson som försökte med 115 i ryck och 146 kg i stöt men misslyckades i båda fallen.

Annons

Guldet var emellertid utom all fara. För Svensson var det hans första guld på JSM-nivå efter ett JSM-silver och ett USM-guld sedan tidigare.

Emil Svensson var ensam lyftare på plats och coachades av tränaren Mikael Urkom. Här näst väntar nordiska juniormästerskapen i oktober. Sedan väntar senior-SM i december. Emil Svensson är sugen på fler medaljer.

– Jag ska träna så mycket jag kan, säger han.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons