Annons

Emil: "Hoppas att jag kan träna med boll under Spanienlägret"

Emil Mårtensson fyllde 24 på fredagen. Delar av bemärkelsen tillbringade han i Skurups inomhushall. "Första gången jag är med de övriga och tränar, det är skoj", säger Emil som skadade korsbandet i augusti.
Sport • Publicerad 9 januari 2009
Emil Mårtensson hade inget lyckat 2008. Nu är TFF-spelaren på väg tillbaka. Här tränar han under ledning av sjukgymnasten Peter Andersson. Bild: Martin Falkenby
Emil Mårtensson hade inget lyckat 2008. Nu är TFF-spelaren på väg tillbaka. Här tränar han under ledning av sjukgymnasten Peter Andersson. Bild: Martin FalkenbyFoto: 

Emils 24:e levnadsår vill han gärna glömma, fotbollsmässigt. Speltiden i allsvenskan begränsades till två inhopp och när han var på väg mot ett klubbyte skadade han korsbandet i vänster knä.

- Jag var ute efter mer speltid, men innan det blev allvar av det hela så kom skadan. Samtidigt kändes det skönt att jag var hemma när det hände.

Annons

I tre veckor har Emil Mårtensson kunnat löpträna. Till en början hade han ont.

- Nu känner jag inget och det är riktigt skönt att kunna ta ut sig ordentligt, säger han.

När yttermittfältaren kan börja träna med boll vet han inte. Först måste han bygga upp muskulaturen igen, stabilisera upp knät.

- Jag hoppas att jag kan träna med boll under Spanienlägret (8 till 15 mars).

Med tanke på fjolårssäsongen och att han knappast kan konkurrera om en plats före U21-uppehållet har Emil Mårtensson inga större förhoppningar på säsongen.

- Det handlar om att bli frisk utan att stressa. Jag vill komma i form först. Innan jag kan konkurrera på allvar lär dröja till sommaren. Jag tar det som det kommer och har inte tänkt längre än så.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons