Annons

Emil föll i semifinalen Ystads IF:s Peter Andersson vann jämn final

Hemmaspelaren, Borgens Emil Wohlin, vann kvalet och hängde fint med fram till semifinalen, där dock Mambas Stefan Nilsson blev för svår. I finalen av Maxi Tournament vann sedan YIF:s Peter Andersson ytterst knappt mot Stefan.
Sport • Publicerad 6 november 2005
Borgens Emil Wohlin vann kvalet men föll senare i semifinalen mot Stefan Nilsson. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Borgens Emil Wohlin vann kvalet men föll senare i semifinalen mot Stefan Nilsson. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

– Man är ju aldrig nöjd när man förlorar men å andra sidan vann jag ju kvalet och det är jag mycket nöjd med, inleder Emil direkt efter semiförlusten.

Första serien mot Stefan Nilsson avgjorde och Emil hade anledning att vara missnöjd med 521.

Annons

– I kvalet hade jag ju 1190 och det var bra, förtydligar Emil resonemanget.

Som kvalsegrare var Emil klar för finalspelet men det gällde även de tre som kom efterhonom i kvalet.

Segraren, Peter Andersson, var dock en av de tio som tvingades till extrakval under söndagsförmiddagen, innan slutspelsplatsen var klar. Väl framme i finalen kunde Peter avslöja uppladdningen:

– Det är möjligt att detta är mirakelbrygden – jag har varit uppe i 27 timmar, eftersom jag arbetar som väktare.

Det är också möjligt att tröttheten bidrog till att Ystadpågen spelade så avslappnat men i slutändan var det ändå nära att Stefean Nilsson kom i kapp. Finalen avgjordes i absolut sista slaget, där det krävdes en åtta för att Peter skulle vinna. Han slog en nia! Tävlingsledningen i Borgen, som nu arrangerade första individuella tävlingen någonsin, var helnöjd med första upplagan av Maxi Tournament och man sere en fortsättning nästa år.

– Överhuvudtaget är det ett enormt uppsving för bowlingen i stan just nu, inflikar Kenneth Nilsson.

Förutom Emil Wohlin var det endast Ulf Linander och Ola Karlsson som kvalade in till slutspelet av Borgenspelare. Rutinerade Rolf Hallberg kom först på 25:e plats men så var också konkurrensen grym.

– Ja, startfältet var mycket starkt och bara för att nämna några, så är Mikael Ahlberg, Kulladal svensk mästare och klubbkamraten Martin Paulsson har haft snittbäst i Skåne, precis som finalisten, Stefan Nilsson. Stefan tävlar för Mamba i Löddeköpinge, förklarar Daniel Nilsson, i tävlingsledningen.

Ulf Linander och Ola Karlsson föll i kvartsifinalen , där Ulf föll mot slutsegraren, Peter Andersson och Ola mot Mikael Ahlberg. Ulf blev tvåa i kvalet och därmed – precis som Emil Wohlin – klar för kvartsfinalspel direkt och där slog han ut Götas Stefan Augustsson.

Bästa dam blev Anna Mattsson-Baard, SBC och hon har tidigare varit juniorvärldsmästare. Anna förlorade i semifinalen mot Mikael Ahlberg som där också noterade bästa finalresultat. Mikael fick där ihop 738 poäng. På tal om damer misslyckades tyvärr Malin Glendert, från Spader Dam som blev Super six-vinnare förra helgen – som första dam någonsin!

Annons

Misslyckades gjorde även Martin Blixt. Martin är landslagsspelare och dubbel världsmästare. Oavsett blev konkurrensen i Maxi Tournament i Trelleborg för tuff! Även om det mesta uppskattades i tävlingen kom en och annan gästkommentar gällande underlaget i hallen och med Maxi Tournament i bagaget hoppas nu klubbarna i "Södan" på förståelse.

– Man har laminat nästan överallt i dag men vi har kvar parkett vilket ger ett onödigt snabbt och svårt spel. Klart vi hoppas på fritidsnämndens förståelse, avrundar Kenneth Nilsson.

Segraren, Peter Andersson fick ta emot segerchecken på 15 000 kronor, tvåan fick 7 500, trean 3 500 och Emil Wohlin som fyra fick 1 500 kronor. Ulf Linander kom femma och blev 1 000 kronor rikarre och det delades ut sammanlagt 40 300 kronor.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons