Annons

EM-uppladdning på Vannhög

Med exakt tre veckor kvar till EM-öppningen men med ytterligare tre dagar till Sverige inleder mot Grekland i Salzburg - ja, då passar Roland Andersson på att ladda upp på Vannhög!
Sport • Publicerad 21 maj 2008
Foto: 

- Jag tycker alltid det är roligt att titta på småklubbsfotboll. Själv spelade jag ju i Kävlinge, innan det bar iväg till MFF och då passade vi på att vinna division fyra, minns Roland.

Han var på Vannhög tillsammans med hustru och anledningen var minstingen i familjen.

Annons

- Ja, vi är här för att titta på Pontus och Lödde, så klart!

När det gäller Pontus kan Roland känna sig nöjd. Han var som 17-åring mycket duktig i matchen. Spelade till höger på mittfältet men med nummer två på tröjan.

- Det finns väl inget annat nummer för oss i familjen, menar Roland - med glimten i ögat.

Samma nummer bar han själv i såväl MFF som landslaget för långt mer än 20 år sedan. Tror förresten han hade samma tröjnummer även i djurgården, där han spelade under utbildningen till gymnastikdirektör. På den tiden.

Det fanns ingen på Vannhög som störde EM-uppladdningen med frågor om landslaget och dess sammansättning. Men det fanns folk på plats som Roland både hälsade artigt på och som han också kände en hel del. Janne Ericsson har han säkert haft kontakt med som "Isaks" målvaktstränare och båda har ju dessutom MFF som gemensam nämnare bakåt i tiden.

Till snacket med Janne ska också läggas några ord med Leif Johansson. TFF:s tidigare kontaktman med både domare, bortalag och press var ett känt ansikte för Roland. Och vem är han inte det för - frisör som han är...

Någon ny Zlatan behöver ju inte Lars-Roland längre leta efter - originalet visade ju i söndags att han i allra högsta grad är att räkna med i EM! Det fanns heller ingen Zlatan på Vannhög men den som väl kom närmast vid en jämförelse - om än dock mil därifrån - var hemmalagets Adam Weiszevski.

Adam kom från MFF inför årets säsong och han har potential att bli riktigt, riktigt duktig. Utsågs helt rätt till "bäste man i hemmalaget" efter Löddematchen.

Nya tider råder ju på fotbollsplanen men man kan inte undgå att tänka till, när följande debatt kom upp på just Vannhög:

"Det handlar ju egentligen om division fem och inte tre!"

Annons

Hur är det egentligen med den saken? Ska man gå efter nya tidens serieindelning, har ju vederbörande åskådare ifråga helt rätt. Allsvenskan, superettan, division ett, division två och först därefter ju division tre.

Samtidigt undrar man över, om ändå inte division tre av i dag är bättre än dåtidens division fem. Men helt säker kan man naturligtvis inte vara.

Oavsett; den fotboll IFK presterade i samma serie i fredags inne på Hästhagen i Malmö - ja, den höll varken dagens eller gårdagens division tre-klass. Under andra halvlek var spelet så dåligt att man undrade vad som egentligen stod på bland ledande IFK:are?

Ingen individuell spelare eller någon lagdel påminde ett dugg om att man ska ha en chans att hota i toppen. Så uddlöst och så fumligt på de flesta håll och vid jämförelsen med Lilla Torgs snabba, rappa och tekniska spelare - ja, då handlade det om "skilda världar"!

Nu är serien lång och allt kan hända, så man ska inte måla någonting på väggen ännu men en rejäl ansiktslyftning behövs, när det gäller IFK:s samlade spel. För det var väl inte i skymundan man ville fira comebacken i division tre, eller...?

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons