Annons

EM-segrar för Klara och Shipra

Höllvikens två bidrag till dam-EM i danska Vejle är vidare. Shipra Nilsson vann lätt, men Klara Svensson var farligt ute. "När gonggongen gick skrek jag rakt ut av lycka", säger en lättad Klara.
Sport • Publicerad 16 oktober 2007
Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Polskan Siwa Kinga var en svår nöt att knäcka för Klara Svensson. Efter två ronder var Höllvikenboxaren i underläge med en poäng.

- Jag vill aldrig veta poängställningen, men jag såg på Christer (Ekberg) att jag var i underläge. Då var det bara att köra, jag har klarat mig ur sådana lägen tidigare, säger Klara om sina tankar.

Annons

Samtidigt kände hon frustration.

- Polskan var smart, hon gjorde det svårt för mig när hon höll distansen och sedan kom som sjutton sina attacker. Hon träffade mig inte hårt och jag trodde att jag hade poängövertag, men så var det ju inte. I sista ronden släppte det för Klara. Hon gick på offensiven och det gav utdelning.

- Hon fick näsblod när hon mötte upp min höger. Det kändes riktigt bra.

Till slut seger med 10- 7 och en stor lättnad för en av guldfavoriterna i 63-kilosklassen.

- Fy fan vad skönt! Det var frustrerande att boxas med så mycket press utifrån som jag ändå har. I och med VM-silvret (2006) så blev det mentalt jobbigt när jag inte fick ut min boxning. Till slut tvingade jag fram den, tack vare min vilja. Tränaren Christer Ekberg tycker att Klara fick dålig utdelning av domarna, men han erkänner också att det är en subjektiv bedömning.

Han imponeras av Klara Svenssons slutrond.

- Hon gick in och forcerade och det bara visslade om hennes boxning.

Christer Ekbergs andra adept i EM-ringen är också vidare. Shipra Nilsson visade ingen pardon när hon slog ut Lynsey Holdaway, Wales, i 52-kilosklassen.

- Shipra tog kommandot direkt. I slutet av första ronden fick hon in en bra slagserie där walesiskan tog räkning. Hon klarade sig och fick en minuts vila i rondpausen och klarade sig faktiskt matchen ut, berättar Christer Ekberg. Solklara 20- 5 till slut. På onsdag väntar betydligt svårare motstånd då hemmahoppet Diana Nadim ska göra sitt för att nå en semifinal.

För Klara Svensson väntar match redan på tisdagskvällen.

Annons

- Usch, jag hade gärna tagit en vilodag, säger hon.

För motståndet i kvartsfinalen står Dilhofova Danuse, tjeckiskan som så sent som i augusti besegrade Klara med 14- 4.

- Men det var min första match efter operationen (armbågen) och jag var rätt så seg. Hon är liten och kompakt och jag ska försöka störa henne med mycket jabb och offensiv boxning.

Första hindret är avklarat. Två matcher återstår innan en hägrande EM-final.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons