Annons

Elvan mot Sheffield Wednesday börjar ta form

Med tre dagar kvar till årets match på Vångavallen - Trelleborgskombinationen med spelare från IFK Trelleborg, Ymor och Anderslöv mot gästande engelska division ett-klubben Sheffield Wednesday - börjar en sydskånsk startelva kunna skönjas.
Sport • Publicerad 15 juli 2002

Klart är att förra årets IFK-dominans, halva truppen, från mötet med Grimsby är på väg att brytas. - Då blev det åtta IFK-spelare i truppen, säger Michele Liuzzi. I år blir det bara sex. Från Anderslöv och Ymor hämtas vardera fem spelare till 16-mannatruppen. - Bara kul att deras spelare också får visa upp sig i ett sammanhang som detta. Överhuvud taget är det här ett jättekul arrangemang för hela Trelleborg och jag hoppas verkligen att det sluter upp mycket folk till matchen. Det blir ju kringarrangemang med lotterier och matförsäljning också. IFK-tränaren erkänner att han inte har någon direkt toppkoll på motståndarna från gruvstaden Sheffield. Wednesday lär dock kunna bjuda Trelleborgskomben bra motstånd oavsett uppställning. - Huvudsaken är att det blir en öppen match med fina individuella prestationer och många mål. Helst av oss, förstås. Tre lag ska bli ett. Tre tränare kan omöjligen bli en. Frågan om vem som ska bära huvudansvaret under matchen på torsdag är fortfarande en öppen historia. - Det blir väl jag och Patrik Edvardsson från Ymor som coachar tillsammans, säger Liuzzi. Två tränare är ju numera en gångbar kombination i Trelleborgsfotbollen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons