Annons

Elva SM-medaljer till TSS

Trelleborgs simsällskap har gjort det igen - överträffat allas förväntningar och plockat med sig medalj efter medalj under kortbane-SM. - Jag har varit med i rätt så många år, men jag har aldrig varit med om att varenda simmare går under sitt pers eller tangerar det, säger TSS-tränaren Sven-Bertil Mattsson.
Sport • Publicerad 16 mars 2003

Trelleborgarnas insats i Eriksdalsbadet räckte till hela elva medaljer - fem guld, tre silver och tre brons. Ändå var det bud på fler medaljer och medaljer av ädlare valör. - Fantastiskt att vi slår det svenska rekordet på tre lagkappssträckor men ändå inte vinner något av loppen. Verkligen ovanligt och jag tycker synd om pågarna, säger "Bebbe" Mattsson. Tävlingarna avslutades med prestigetyngda 4x100 frisim. Återigen var det upp till urtrelleborgarna Filip Rudin, Jonas Tilly, Mattias Ohlin och Christian Clausen att försvara klubbens färger. - Filip var en liten chansning, men ungtuppen satte pers med över en sekund. Tufft att göra det på en startsträcka. Jonas Tilly förde upp laget till en andraplats och sedan växlade han till Mattias Ohlin som även han svarade för en mycket stark insats. Christian Clausen simmade också på bra, men tyvärr förlorades tid vid sista växlingen och Frölanders Linköping och Nystrands Södertörn var snabbare. Linköping på nya rekordtiden 3.17,28, Södertörn 19 hundradelar efter och TSS ytterligare åtta hundradelar bakom. Utöver de tre medaljerna på lagkapperna tippades Mattias Ohlin ta hem tre, Camilla Johansson två och Jonas Tilly en medalj. Allt infriades. - Mattias simmade bara ryggsim eftersom programmet annars hade blivit för tufft. Camilla Johansson visade att gammal är äldst och var i stort sett ohotad i sina guldlopp. - Hon har varit bäst i många år nu och ingen av de yngre tjejerna tog chansen den här gången heller. Jag tror att Camilla kan göra om sina inomhustider i sommar och hon är i allra högsta grad med i bilden inför VM. Om Mattias och Camillas insatser var väntade kom Kim Ödins två bronsmedaljer betydligt mer överraskande. Personliga rekord för Kim på både 100 och 200 ryggsim. - Hon har tagit ett jättekliv i och med tiderna och hennes första SM-medaljer. Att gå ner och persa så som hon har gjort är verkligen bra gjort.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons