Ellen Olsson vann klassiker

19-åriga trelleborgaren Ellen Olsson vann Vansbrosimningen på lördagsförmiddagen.
Sport • Publicerad 5 juli 2014
Foto: Foto: Åsa Larsson

Ellen Olsson, från Trelleborg, bröt en fem-årig dansk segersvit när hon vann damklassen. Efter målgången storgrät den 19-åriga Ellen Olsson av glädje.

– Det betyder så mycket för mig som simmare att få vinna Vansbrosimningen. Samtidigt ger detta en enorm kick inför min fortsatta satsning på simning i öppet vatten, säger Ellen Olsson som redan nu har OS i Rio de Janeiro som det stora målet.

Skåresimmaren vann Vansbrosimningens damklass på tiden 17.28. Mathilde Riis Sørensen, Danmark, som segrat fyra år i rad i damklassen kom tvåa på 18.01.

Ellen Olsson tänkte i början av veckan hoppa av klassikern då loppet kortades till halva distansen, något hon inte tyckte gynnade henne alls. Men på fredagen tog hon sig från SM i Borås till Dalarna, något hon inte ångrar nu.

En tiondel avgjorde Vansbrosimningens herrklass. Gusten Eriksson, Motala, vann den 1 500 meter långa simningen med bara en tiondel före Karlstads Anton Björck-Teuscher.

– Jag gjorde så många nybörjarmisstag under loppet att jag aldrig trodde det skulle räcka till seger, säger en överlycklig Gusten Eriksson.

Annars fick de 9 000 deltagarna i Vansbrosimningen en kylslagen lördag. På grund av låg vattentemperatur, knappt 14 grader, halverades distansen till 1 500 meter.

– Innan loppet tyckte jag det var synd. Men det var kallt vid starten och betydligt kallare i Dalälven, så nu tycker jag det var rätt beslut säger herrsegraren Gusten Eriksson.

Lisa Kron
TA/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.