Annons

Elitspelare segrade – stort genombrott för 17-årige Pontus

Stefan Nilsson, Kulladal, segrade i Maxi Tournament och vann därmed prischecken på 20 000 kronor. Turneringen avslöjade också en blivande storspelare. Pontus Hansson, 17-årig trelleborgare.
Sport • Publicerad 21 december 2008
Pontus Hansson, 17, var bäste trelleborgare i Maxi Tournament. Talangen slutade femma. Bild: Claes Nyberg
Pontus Hansson, 17, var bäste trelleborgare i Maxi Tournament. Talangen slutade femma. Bild: Claes NybergFoto: 
20 000 rikare! Stefan Nilsson, Kulladal, segrade i suverän stil. Bild: Martin Falkenby
20 000 rikare! Stefan Nilsson, Kulladal, segrade i suverän stil. Bild: Martin FalkenbyFoto: 

Elitseriespelaren Stefan Nilsson, 36, var obeveklig i finalen i Söderslättshallen. Samtidigt hade luften gått ur Fredrik Molested, Öresund.

Stefan vann alla tre serierna med totalpoängen 693 mot 624 och avslutade med sex raka strikar.

Annons

- Det var min dag i dag. Jag spelade bra och fick bra betalt för de mindre bra slagen. Vissa dagar går det lätt bara, sa segraren som spelat samtliga fyra år som tävlingen avgjorts och som blev tvåa premiäråret 2005.

- 20 000 är högsta prissumman jag vunnit och det är klart att det är inspirerande att spela om så mycket pengar. I och med det finurliga spelsystemet - en poäng för första serien, två för andra och tre för tredje - så kunde Fredrik Molested ha kvitterat genom seger i sista serien.

Men Stefan Nilssons överlägsenhet i slagpoäng - det som avgör vid 3-3-läge - innebar att segern i praktiken var i hamn redan efter andra serien.

Trelleborg hade sju bowlare med av de 26 som tagit sig till lördagens finalspel. Bäst av alla var Pontus Hansson, 17-åringen som till vardags tillhör BK Syd i division tre och som nu blev femma bland elitseriespelare, allsvenskar och lirarna i stadens stora lag "Real" Borgen. Pontus hade en härlig helg där han slog personbästa redan i fredagens kval, 1 105 poäng över fem serier.

Han följde upp med 903 poäng över fyra serier på finaldagen, när 24 spelare tävlade om 14 platser.

I åttondelen besegrade han så Mats Lunderquist, Kulladal, som var en av favoriterna där han nådde fina 682 poäng efter de tre serierna.

I kvartsfinalen tog turneringen slut för Pontus. Fredrik Molested spelade alldeles för bra, hade 716 poäng mot Pontus 605.

- Det har varit hårt motstånd och bra konkurrens, här är bara bra spelare, sa Pontus som slutade femma i det namnstarka startfältet.

- Det känns bra, riktigt bra, sa Pontus Hansson.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons