Annons

Elitserien slutmålet för IFK:s treårsplan

Våren 2012 ska IFK Trelleborg gå upp i elitserien igen. Så lyder klubbens treårsplan. Tränaren Denis Bahtijarevic säger att laget spelar utan press i år, men en stark försäsong har ändå skruvat upp förväntningarna.
Sport • Publicerad 16 september 2009

TRELLEBORG. I kväll börjar det allsvenska allvaret efter tre säsonger i elitserien. Efter degraderingen i våras har tolv spelare försvunnit, däribland Denis Bahtijarevic som blivit tränare.

– När vi började efter säsongen var det många som nog var glada om vi skulle klara oss kvar. Sen har vi jobbat hårt och ett tag senare trodde de att vi skulle hamna i mitten. Nu är det nog många som vill mer än så, berättar IFK-tränaren.

Annons

– Men något klart mål har vi inte för den här säsongen. Det som gäller är att vi vill komma till elitserien om tre år, fortsätter han.

Ser du någon fara i att ni saknar rutin, att ni har ett så ungt lag?

– Ja, det är alltid en fara. På pappret är vi för unga, det vet vi om och det vet alla andra också. Men nu får vi kompensera det med andra saker. Kvalité spelar större roll än ålder. Spelarna kan utvecklas fort och bli bättre för varje månad, för varje dag.

Vilken typ av handboll kommer IFK att spela den här säsongen?

– Jag tror publiken kommer att få se en rolig handboll. Vi är ett familjegäng som alltid kommer att jobba hårt för två poäng.

Denis Bahtijarevic har haft hand om flera av de unga IFK-spelarna ända sedan han kom till klubben sommaren 2006. Att Denis skulle bli A-lagstränare redan nu var han dock inte inställd på själv till en början.

– Jag ville fortsätta spela, jag tänkte att jag vill spela så länge jag kan; tränare kan jag vara hela livet sedan, men nu blev det som det blev.

– Många av spelarna ville gärna ha mig som tränare, och efter hand blev jag mer och mer sugen. Nu känns det jätterätt.

Så du kommer inte att spela i år?

– Nej det kommer jag inte att göra, nu har jag en annan roll.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons