Annons

Elin Uppling har bytt ett näs mot ett annat

Elin Uppling red sin första Falsterbo Horse Show-tävling någonsin på torsdagen. Vanligtvis tränar hon i Näsets Ryttarsällskap i Sundsvall. "Men jag hade hellre bott på Falsterbo-näset", säger hon.
Sport • Publicerad 20 juli 2007
Elin Uppling gick inte vidare till seniortävlingen efter onsdagens Ungdoms Grand Prix, men är glad ändå. Här syns hon med hästen Non Stop R. @08 Bildbyline:BILD: MALIN PALM
Elin Uppling gick inte vidare till seniortävlingen efter onsdagens Ungdoms Grand Prix, men är glad ändå. Här syns hon med hästen Non Stop R. @08 Bildbyline:BILD: MALIN PALMFoto: 

I onsdagens Ungdoms Grand Prix i hästhoppning, där de sex bästa ryttarna gick vidare till seniortävlingen på söndag, red Elin Uppling den tolvårige hingsten Non Stop R.

– Det gick helt OK tyckte jag, sa Elin, som gjorde fyra fel och slutade på tiden 74,81. Det räckte till en snöplig sjundeplats, och förmodligen blir det alltså ingen seniortävling. Men Elin hänger inte läpp för det.

Annons

– Det är kul att bara vara här. Dessutom ska jag hit igen och tävla som senior om några år. Eller åtminstone i nästa års Ungdoms Grand Prix.

Och visst gillar Elin Falsterbo och Näset.

– Det är jättefint här. Naturen och stränderna är fantastiska.

Det "Näset" som Elin kommer ifrån, en halvö strax utanför Sundsvall, står inte lika högt i kurs hos henne.

– Det är alldeles för kallt och blåsigt där uppe. Dessutom är det oftast långt till tävlingarna. Jag hade hellre bott här nere i Falsterbo. Det är bäst att bo i Skåne när man håller på med ridsport. Till vardags läser Elin samhällsprogrammet med ekonomisk inriktning på gymnasium i Sundsvall.

– Det kan vara bra att kunna lite ekonomi när jag börjar tjäna mer pengar på ridningen, säger hon.

Hittills har hon bland annat vunnit ett brons i inomhus-EM för juniorer och även varit med i det lag som tog guld i Nordiska Mästerskapen. Men särskilt mycket pengar har det inte blivit ännu.

– Än så länge har ridningen kostat mer än vad den har betalat sig. Men det blir nog ändring på det sedan, när jag börjar tävla som senior, tror Elin, vars högsta dröm är att rida i OS. De största ryttarförebilderna heter Lisen Bratt och Peder Fredricson, båda aktuella i årets Horse Show. Och Elin har ett speciellt band till idolerna.

– Mina föräldrar köpte hästen jag rider på av dem, berättar hon.

Tävlingarna är slut för Elins del i år. Men det finns ju mycket annat att göra i Falsterbo.

Annons

– Jag har många kompisar bland de andra juniorryttarna eftersom vi alltid är på samma tävlingar, så jag har hängt mycket med dem. Vi har varit på stranden och gått omkring på mässområdet och kollat.

Något besök på nattklubben Strandbaden har det dock inte blivit.

– Jag är för liten för det. Men nästa år ska jag självklart dit, säger Elin.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons