Annons

Eleonor på bild med Phelps

Visserligen hade Michael Phelps en riktigt dålig dag och det gick, väl ganska så klart, ännu sämre för systrarna Lindborg, från Trelleborg. Men för Eleonor blev det ändå en riktig höjdardag!
Sport • Publicerad 11 november 2009
Michael Phleps hade ingen av sina bättre dagar vid WC-simningarna i Stockholm under tisdagen.
Michael Phleps hade ingen av sina bättre dagar vid WC-simningarna i Stockholm under tisdagen.Foto: 

TRELLEBORG. Inför World Cup i Eriksdalsbadet, sa Eleonor Lindborg så här till TA-sporten:

– Jag ska försöka tvinga mig själv att våga gå fram till honom och säga något, något litet i alla fall.

Annons

Så här säger Eleonor efter gårdagens möte med världsstjärnan:

– Jag gick fram till honom tillsammans med en kompis och vi ordnade så att han och jag kom på samma bild i min kamera. Senare när vi möttes i hallen kände han igen mig och sa ”Hej!”

Eleonor är ändå noga med att poängtera – att hon inte vill att någon skall tro att hon på något sätt är besatt av honom utan Michael Phelps handlar om en stor förebild som simmare. För henne precis som för väldigt många andra.

Oavsett Phelps närvaro – det gick varken bra för Eleonor eller systrarna Nathalie och Ida. Långt ned i prislistan men det spelade mindre roll en dag som denna.

– Min axel höll och det är jag nöjd med och när det gäller tiderna – jag vet ju att jag inte är ”toppad” just nu utan det får vänta till det är SM-dags om tre veckor i Göteborg, analyserar Eleonor.

– Jag är inne i en period, när jag har att fixa till en del teknik som gäller hela kroppen och som vår nya tränare lärt mig och det gick riktigt, riktigt dåligt, fortsätter Ida – som simmar 100 rygg under onsdagen.

Nathalie kom alltså även hon långt ned i prislistan under tisdagen och hon har att simma 50 fjäril och 100 fritt i dag.

Idolen var upphaussad och uppassad inför – men orakad och oinspirerad, när det väl var dags för tisdagens försök och så såg det ut när Michael Phelps väl dök i bassängen.

Det började med en pinsam 16:e plats i kvalet och missad finalplats på 100 meter fritt, fortsatte med att han diskades på 100 meter rygg. I sista grenen, 100 meter medley, gick Phelps till slut vidare, men bara som sjua.

Därför fick publiken på de fullsatta läktarna bara uppleva den störste i knappt en minut vid kvällens finalpass. Det man fick se var då inte speciellt exalterande, i stället en tredjeplats, 37 hundradelar från vinnaren.

Annons

Phelps själv var själv inte speciellt besviken efter tisdagen, snarare mera likgiltig. Besöket i Stockholm är knappast något han har laddat för en längre tid.

När hans resultat uteblev övertygade i stället de svenska simmarna, framförallt då Alshammar och Nystrand. På 100 meter fritt sänkte Nystrand sitt eget svenska rekord med 29 hundradelar. På halva distansen tog sedan Alshammar ännu en vinst i jakten på totalsegern.

Sigge Hansson
Sigge Hansson / TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons