El-Molla lämnar Amatör för Höllviken

Tränaren och ordföranden Ingmar Fors har redan slutat. Nu lämnar också boxarna BK Amatör. Supertungviktaren Mustafa El-Molla fortsätter karriären i Höllviken, och blir därmed klubbkamrat med Robin Håkansson, sedan flera år en av Sveriges bästa i viktklassen.
– Det här känns som en nytändning, verkligen, säger Mustafa El-Molla efter tisdagens träningspass i Höllviken.
Sport • Publicerad 19 januari 2011
Mustafa El-Molla lämnar BK Amatör för Höllvikens BK.
Mustafa El-Molla lämnar BK Amatör för Höllvikens BK.Foto: 

Den 19-årige trelleborgaren har länge setts som en stor talang i boxningsringen. Motivationsproblem och för lite träning har stoppat honom från att ta de sista stegen mot toppen.

Den här säsongen har han gått få matcher och enligt Mustafa El-Molla har träningsförhållandena i BK Amatör inte varit bra.

Nu har han hamnat under erkände tränaren Christer Ekbergs hårda nypor.

– Här är det seriös boxning. När man kommer hit är det bara tränaren och ingen annan som bestämmer. Det känns riktigt bra. I Amatör har det inte varit så seriöst på ett tag, säger Mustafa El-Molla som inte vet när han kommer att göra sin första tävling för sin nya klubb.

SM i Sundsvall avgörs första helgen i februari, men någon start där blir det inte.

– Det är för lite tid, säger han.

Ingmar Fors, avhoppande tränare och ordförande i BK Amatör tycker att Musta El-Molla gör helt rätt som lämnar för Höllvikens BK.

– Han ska känna att det ger honom något, här är det ingen bra träning för honom. Han kan gå hur långt som helst.

Vad ska till för att han ska gå långt?

– Självdisciplin och kondition. Det är det. Så behöver han någon som kan vara där och peppa honom. Det har jag inte hunnit sista åren.

I Höllvikens Boxningsklubb har Christer Ekberg nu två av landets mest lovande supertungviktare under samma tak.

– De har sparrat mot varandra och känner varandra väl. De upplever inte varandra som konkurrenter, de vet att de gör varandra bättre, berättar Christer Ekberg som aldrig har tvivlat på Mustafa El-Mollas potential.

– Han är född tungviktare. Han är mjuk och fin i rörelserna och kan nypa till som fan.

– Nu gäller det att dosera träningen rätt. Kvalitén på träningen här är inga problem, det som krävs är mängd, en ordentlig konditionsträning plus en sista finslipning med sandpappret.

Hur är hans status för närvarande?

– Ge honom två månaders hårdkörning, sedan möter han vem som helst.

Mustafa El-Molla gick sin senaste match mot Joel Larsson i Kristianstad för två veckor sedan. Då imponerade han i en och en halv rond.

Sedan tröt orken totalt och Larsson vann på poäng.

När El-Molla går upp i ringen nästa gång ska han orka alla tre ronderna.

Christer Ekberg understryker att det är upp till Mustafa själv.

– Jag har haft många talanger, men finns inte offerviljan kan man glömma alltihopa.

Har Mustafa den offerviljan?

– Jag tror nog han har det i sig, jag tror det.

Mustafa El-Molla blir inte den ende Amatörboxare som går västerut. Med i träningsbilen från Trelleborg till Höllviken finns också Hamza Adgüzel och de talangfulla bröderna Mehdi och Abdou Gherbi.

Nicolinn Nilsson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.