Annons

Ekonomiskt uppsving väntar IFK Trelleborg

Klirr i kassan och en rejäl poängskörd för IFK Trelleborg. Med fem raka matcher i Söderslättshallen förväntar sig klubbens sportchef Patric Sandblom ett rejält uppsving – både ekonomiskt och sportsligt.
Sport • Publicerad 30 oktober 2009

TRELLEBORG. – Det här betyder mycket för oss, det är extra välkommet just nu, säger Sandblom.

IFK:s vinst mot HP Warta i förra omgången var början på en fem omgångar lång period av hemmamatcher i Söderslättshallen. Förutom Önnereds besök på söndag kommer även IFK Tumba och HK Eskil på besök. Därtill ska läggas det allsvenska derbyt mot Stavsten där IFK dock står som bortalag men ändå spelar hemma.

Annons

– Sportsligt är det väldigt kul nu när vi gjort bra resultat. Vi ska nog kunna få lite extra folk i hallen, speciellt mot Önnered, och derbyt mot Stavsten kommer bli av årets-match-karaktär.

– Jag tror vi kan göra bra matcher nu och skapa oss en bra plattform att stå på framöver, säger Patric Sandblom.

Förutom de sportsliga fördelarna ser IFK:s sportchef positivt på att klubben slipper betala för långa bortamatcher under en månads tid. Något som passar extra bra i nuläget.

– Ekonomiskt betyder det mycket för oss nu. En av hörnstenarna i ekonomin är publiken och det betyder mycket under en tung höst. Som handbollslag har du inte ett normalt kassaflöde utan utgifterna kommer i olika sjok. Och just nu är vi i det flödet där det är extra välkommet med extra inkomster, säger Sandblom.

Klubben har haft det tufft ekonomiskt under hösten. Enligt Sandblom har de dock städat upp rejält och hoppas komma på rätt köl om två till tre månader.

– Vi hart gjort oerhörda besparingar från i fjol så jag tror vi kan få ett positivt resultat efter årsskiftet. Att bakslaget kommer i form av tre borta- matcher i rad under måndasskiftet januari/februari 2010 ser Patric Sandblom ingen fara med.

– Ekonomiskt tar jag hellre inkomsterna nu och sportsligt så tror jag inte att hemma eller borta har någon jättestor påverkan. Med ett ungt och orutinerat lag kan det vara större press på hemmaplan.

Så sportsligt är det en fördel att spela på bortaplan?

– Nej, visst väger det upp med publikstödet hemma.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons