Annons

Ekonomin styr nytt tränarval i Stavsten

Stavsten pustar ut utan tränare. Någon brådska att ersätta dansken Kim Rasmusen finns inte. ”Det får bli när tiden är mogen”, säger ordföranden Eje Wilör.
Sport • Publicerad 23 mars 2010

TRELLEBORG. Direkt efter att Stavsten säkrade det allsvenska kontraktet i lördags lämnade tränaren Kim Rasmusen klubben. Efter en säsong i Stavsten går den 37-årige dansken nu vidare i sin karriär. Nästa anhalt blir Roskildes damlag.

– Det har varit riktigt många problem och oro i Stavsten. Jag gillar klubben men tog beslutet att det inte var något för mig längre. Samtidigt vill Stavsten prova något annat, säger Kim Rasmusen.

Annons

Hur sammanfattar du din tid i Stavsten?

– Kaotiskt och turbulent. Vi har inte fått det resultatet vi hoppats på och inte den trupp vi skulle ha. Ett hårt år men bra jobb av killarna. Vi har varit otroligt stabila efter jul och är helt förtjänt av att inte spela något kval, säger Kim Rasmusen.

Enligt Stavstens ordförande Eje Wilör bestämdes det redan i december 2009 att man inte skulle förlänga med Rasmusen.

– Vi var överrens om att vi inte har råd att ha en så pass kvalificerad tränare. Det är inte rimligt. Även Jonas Holmqvist (assisterande tränare) lämnar.

Har ni någon ny tränare på gång?

– Nej, inte än så länge. Vi kommer att jobba vidare med ekonomin i april månad, sedan får vi se om vi jobbar vidare internt eller externt, det blir ekonomin som styr, säger Eje Wilör.

På spelarfronten är det stor osäkerhet inför nästa säsong. På Stavsten-manér är det egentligen inga spelare kvar då kontrakten skrivs per säsong. Men det är inte heller någon som deklarerat att de vill lämna klubben.

– Det är ingen som har sagt något. Vi måste reda ut allt som hänt och få föreningen stabil först.

Björn Gustavsson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons