Annons

Ekman tillbaka i avgörandets stund

Avgörandets stund är inne för IFK Trelleborg i elitserien. Mot Lindesberg saknas avstängde Kim Johansson. Kenny Ekman gör däremot comeback efter sin hälseneskada.
Sport • Publicerad 25 februari 2008

När en viljestark spelare försvinner är det dags för en annan att göra comeback.

- Jag spelar. Det har känts bra i foten även om jag tagit det lite lugnt med stegisättningen på träningarna i veckan, säger Kenny Ekman.

Annons

Den 20-årige vänsternian har spelat ungefär hälften av IFK:s 22 matcher i elitserien. En skadad hälsena har stoppat honom i resten. Omställningen från division ett-spel till elitserien har annars gått över förväntan. Unge Ekman har varit en frisk fläkt med sin aggressivitet och sina oberäkneliga genombrott.

- Tycker det gått hyfsat. Det är så klart mer fysiskt och man måste tänka lite mer. Här är det inte bara till att gå upp och ta ett avslut.

Johan Zanotti ser en spännande framtid för Kenny Ekman.

- Mycket spännande. Lite opolerad ännu. Har ett ruskigt bra skott, bra power, går alltid för det. En modig spelare, utvecklar IFK-tränaren.

Frågan är om IFK:s framtid finns i allsvenskan eller elitserien.

En poäng skiljer till Malmö på nedflyttningsplats.

Trelleborgarna måste ta fram alla positiva egenskaper som finns att tillgå för att stanna kvar på rätt sida kvalstrecket efter kvällens matcher. Lindesberg är elitseriens formstarkaste lag. Senast besegrades självaste Hammarby med 35-24. När IFK var i Örebro i höstas slutade matchen med ett förkrossande nederlag.

- De är snabba, kontrar jättemycket och det är det vi måste få stopp på, understryker Kenny Ekman.

I kväll möter också HK Malmö ett mer eller mindre avsågat OV Helsingborg i Baltiska Hallen.

- Det är svårt att spela i Baltiska hallen, men det är inte helt omöjligt att Helsingborg vinner, säger Kenny Ekman.

Annons

Fyra omgångar av dramatik återstår. Än så länge är det fördel Trelleborg.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons