Annons

Eje Wilör: "Stavsten bubblar av glädje"

Efter en svajig höst har Stavsten gått som tåget de senaste omgångarna. Men för att bli att räkna med även i vår – i allsvenskan eller i division ett – vill klubben förstärka. Bland annat har Eje Wilör har varit i Danmark och snackat med en dansk J-landslagsman.
Sport • Publicerad 8 december 2004
Värvningen av Johnni Pedersen blev vändningen för Stavsten, menar Eje Wilör. Och nu har Stavstens ordförande en ny dansk på gång som i så fall förstärker laget efter jul.ARKIVBILD:CLAESNYBERG
Värvningen av Johnni Pedersen blev vändningen för Stavsten, menar Eje Wilör. Och nu har Stavstens ordförande en ny dansk på gång som i så fall förstärker laget efter jul.ARKIVBILD:CLAESNYBERGFoto: 

Stavstens säsong i division ett-handbollen började ungefär som den förra slutade. Upp och ner, skrällsegrar blandades med storförluster. Men sedan hände något. Efter mycket stabilt spel har laget nu fyra raka segrar och hux flux häng på en plats i allsvenskan efter jul.

– Hela klubben bubblar av glädje. Allt funkar bra, från ungdomslag till A-lag. Och vändningen kom väl egentligen när vi fick hit Johnni Pedersen. Han lyfte laget och fick de andra att visa hur bra de är, säger Eje Wilör.

Annons

Och ännu bättre kan det bli. Eje Wilör vill förstärka laget med ytterligare en niometersspelare, en spelare som i så fall ska ansluta efter jul.

– Någon kan gå sönder och därför vill jag ha hit en nia till. Det söks i Sverige och i Danmark och Stavstens ordförande berättar att han precis varit i Danmark och diskuterat en eventuell övergång med en ung och lovande dansk spelare.

– Det är en kille som spelar i elitserien och även är juniorlandslagsman, säger Eje som också berättar att han varit i kontakt med en målfarlig niometersspelare i en svensk klubb.

I Stavsten räknar man också med att ryggskadade Christian Skoog är tillbaka efter jul. Med Skoog och en eventuell förstärkning skulle Stavsten plötsligt ha något man inte haft på länge – bredd, i alla fall centralt.

Men frågan är i vilken serie laget kommer att spela. Stavsten har tre matcher kvar innan serien delas och de fyra främsta går till all-svenskan och övriga fortsätter i division ett. I kväll kommer Karls-krona till Söderslättshallen och efter det väntar topplagen Hästö (borta) och Ystad (hemma). Vid seger mot nästjumbon Karlskrona i kväll skiljer tre poäng upp till Heim och Hästö på allsvensk plats – tre poäng som ska hämtas in på två matcher. Det blir med andra ord svårt att nå allsvenskan, även om chansen definitivt finns. Om allsvenskan är något eftersträvansvärt är dock en annan sak.

– Ska man spela i allsvenskan ska man kunna vara bland de tre bästa. Det blir långa resor och dåligt med publik om man ligger i botten. I division ett däremot kan det bli kvalmatcher och det skulle vara stimulerande i slutet, säger Eje Wilör som å andra sidan inte tror att laget skulle göra bort sig i allsvenskan heller.

– Just nu tror jag att det bara är Alingsås, Heim och Lindeskolan (norra gruppen) som är bättre än oss.

I kvällens match mot Karlskrona är Stavsten storfavorit och lagledningen kommer att matcha ett ungt lag.

– Patrik (Sassersson) börjar i mål, Jimmy (Östling) kommer att börja på kanten och Jens (Ericsson) kommer också att få spela en del. Jag tror att vi klarar Karlskrona utan att spela med vår bästa uppställning hela tiden, då är det bättre att de får vila lite. Vi siktar redan lite på matcherna mot Hästö och Ystad, säger tränaren Dragan Brljevic.

Jonas Gustafsson

Annons

0410-545 29/0739-884578

jonas.gustafsson@allehandasyd.se

Handboll Trelleborg
Handboll Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons