Annons

Eftersökt mittfältare har anlänt

Erik Sundin har rötterna i AIK-land. Men från och med nu är det TFF som gäller. Värvad från Assyriska gjorde Erik Sundin sitt första träningspass på Söderslätt på måndagen.
Sport • Publicerad 6 mars 2007
Ny på jobbet. Erik Sundin blev klar för TFF i förra veckan. I går gjorde han sitt första träningspass på Vångavallen. BILD: Tomas Nyberg
Ny på jobbet. Erik Sundin blev klar för TFF i förra veckan. I går gjorde han sitt första träningspass på Vångavallen. BILD: Tomas NybergFoto: 

Nyss fyllda 28 år står Erik Sundin inför sin största utmaning i fotbollskarriären: att spela i allsvenskan.

– Förhoppningsvis är jag den spelare som TFF söker, säger Erik Sundin när han för första gången sitter på träbänkarna i Vångavallens omklädningsrum.

Annons

Spelare efter spelare kommer fram och hälsar stockholmaren välkommen.

Erik Sundin har fått tröja nummer tio, ett förpliktigande nummer kan tyckas.

– Kanske det. Jag fick välja mellan tian och elvan och då kändes tio bäst. Annars har jag alltid spelat i nummer nio, men det var ju upptaget.

Klockan halv två hämtades han av klubbdirektören Lasse Larsson på Sturup. Därefter bar det i väg att köpa kostym innan första träningspasset startade klockan fyra. I TFF-truppen fann han både bekanta och obekanta.

– Flera spelare har jag mött på planen, och Thylander träffade jag när han var i AIK. De ser ganska snälla ut grabbarna.

TFF-ledningen ville ha en snabb, naturlig yttermittfältare. Det är därför Erik Sundin har kommit.

– Jag är offensivt lagd och har spelat yttermittfältare, både till höger och vänster, men också forward. Jag är väl ganska snabb, har ett hyfsat skott, gillar att gå i djupled.

Tror du trelleborgarna har stora förväntningar på dig?

– Det kan nog finnas höga krav men de största kraven har jag på mig själv. Och jag vet ju att jag kan spela fotboll.

De närmaste veckorna blir det till att bo på hotell i Trelleborg. Sedan hoppas han och sambon Lisa ha hittat en lägenhet i Malmö.

Annons

Erik Sundin beskriver sig själv som en social, utåtriktad person som gillar att umgås med folk.

– Jag gillar att lyssna på musik, ta det lugnt och umgås med kompisar.

Därför är han lite orolig över att bo ensam på hotell.

– Det kanske blir lite jobbigt i början, men får vi bara tag på en lägenhet i Malmö blir det säkert bra. Som vanligt var det fyspass som gällde för TFF:arna på måndagseftermiddagen.

– Jag har hållit igång bra med Assyriska, men har varit lite krasslig på sistone. Lungkapaciteten är väl inte den bästa just nu, säger Erik Sundin.

Den allsvenska premiären mot IFK Göteborg är i dag exakt en månad borta.

– Det ska bli spännande. Det blir roliga matcher, derbyna här nere och så alla Stockholmsklubbar där jag känner en hel del folk.

Men TFF-anhängarna behöver inte oroa sig. Erik Sundin har gjort upp med sin moderklubb och bär inte på några latenta AIK-sympatier.

Tvärtom vet Sundin hur AIK ska besegras. 2005 spelade han i Väsby United och...

– Vi vann båda matcherna mot AIK i superettan. I den andra gjorde jag mål. Det kändes som en skön revansch.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons