Annons

Efter derbyfest väntar Enskede i cupen

Festlig derbytriumf i söndags. Svenska cupen på Enskede IP på onsdagen. Fotbollslivet bjuder på tvära kast för TFF.
Sport • Publicerad 25 april 2007

– Klart att det här inte smakar lika gott som att möta MFF inför 10 000 åskådare på Vångavallen, men det är ett jobb som ska göras och jag hoppas och tror att vi ska vara professionella nog att klara det, säger tränaren Conny Karlsson.

Enskede IK spelar i division två östra Svealand och förlorade helgens seriepremiär med 0– 2 borta mot Akropolis.

Annons

– Det enda jag vet om dem är att Bosse Ringholm var ordförande där för några år sedan, säger Conny Karlsson.

Hur viktig är cupen för er?

– Eftersom vi är med ska vi vara med och tävla så gott vi kan, men om vi måste välja så är serien viktigare. TFF väljer att vila Yousef Fakhro (känning i en baksida av låret) och Hasan Cetinkaya (känning i höften). Flygrädde Dennis Melander åker heller inte med till Enskede.

Christian Fegler tar plats mellan stolparna.

– Han förtjänar att få så mycket speltid som möjligt. En kapabel målvakt. Så länge vi är kvar i cupen kommer Fegler att få stå, förklarar TFF-tränaren.

Thommie Persson går in som mittback bredvid Linus Malmqvist. Den lösningen lär bli aktuell även mot ÖSK borta på måndag, då Yousef Fakhro är avstängd.

– Bra att Thommie och Linus får en match att spela ihop sig, säger Conny Karlsson.

TFF ställer upp med följande lag mot Enskede IK: Christian Fegler– Andreas Wihlborg, Thommie Persson, Linus Malmqvist, Mikael Bengtsson– Emil Mårtensson, Patrick Nilsson, Mattias Thylander, Erik Sundin– Michael Mensah, Olcay Senoglu

Avbytare: Fredrik Persson, Christian Ahlström, Magnus Andersson, Jimmie Augustsson, Björn Westerblad

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons