Annons

Effektivt TFF slog Bois

Landskrona Bois är förhandsfavorit i årets superetta. Trelleborgs FF strävar efter en topplacering. Efter seger 4– 2 (2– 1) med finns det fog för optimism i TFF-lägret.
Sport • Publicerad 22 februari 2006
Michael Mensahs 2– 1 höll VM-klass, åtminstone enligt anfallaren själv. TFF besegrade Landskrona med 4– 2 i en underhållande match. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Michael Mensahs 2– 1 höll VM-klass, åtminstone enligt anfallaren själv. TFF besegrade Landskrona med 4– 2 i en underhållande match. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

Skräll är kanske att ta i. Men nog var det många som förvånades över den insats som TFF svarade för på konstgräsplanen på Landskrona IP.

– Planen var bra, den var riktigt skön att spela på. Sen var Landskrona skickliga i sitt spel. Men vi var vassare och kunde utnyttja kontringarna, sa Jimmie Augustsson. Yttermittfältaren hade ett finger med i spelet i alla fyra målen.

Annons

1– 0 (6), straff av Michael Mensah sedan Jimmie fällts i straffområdet.

2– 1 (42), Mensah igen efter samarbete med Jimmie i straffområdet.

3– 1 (69), skarv av Jimmie som gav Patrik Redo friläge där han rundade Lee Baxter.

4– 1 (75), mönsteranfall som avslutades med att Jimmie nickade till Patrik Redo och Charles Anderson slog in returen.

– Det var på tiden att jag blev inblandad. Jag och Holmar (Örn Runarson) har spelat hälften av speltiden hittills. Konkurrensen har ju hårdnat nu. I fjor var det Alexander Steen och jag på kanterna, nu är vi dubbelt så många i och med att Dennis (Melander) tagit ett steg upp. Matchen höll riktigt god kvalitet och det var hemmalaget som drog upp tempot.

Glädjande nog klarade trelleborgarna anstormningen och motattackerna var inte bara många, de var också farliga.

Det var länge sedan TFF visade upp ett så rakt och effektivt spel.

– Jag är mest nöjd med killarnas inställning. Det var tufft i dag med många löpningar, sa Conny Karlsson.

– Våra omställningar var många gånger alldeles lysande och med tanke på bollinnehavet i matchen så skapade vi väldigt många målchanser. TFF-tränaren tyckte att Bois drog upp ett tempo av allsvensk klass. Inte illa då att unga TFF – med fyra tonåringar i laget efter paus – klarade att stå emot.

– Jag tror att vi är trygga i vårt försvarsspel, vi klarar att ha is i magen, sa Conny.

Annons

Michael Mensah gjorde två mål under sina 45 minuter på planen och visade på nytt att han är farlig i straffområdet.

– 2– 1 var ett riktigt fint mål. Jag fick en bra pass och sedan lurade jag målvakten. Ett mål av VM-klass, tyckte anfallaren.

Då ska ni veta att 4– 1 var ännu vackrare.

– 4– 1 går inte att göra så mycket bättre, sa Conny Karlsson.

Något som du ritade upp på tavlan innan, eller?

– Nej det var inget bänkmål. Det vi pratat om är att hitta lösningar i omställningarna. Patte (Patrick Nilsson) gör ett bra jobb som hittar passningen till Toni (Bahtiri). Där försvann tre motståndare. Det var ett mål där allting stämmer.

Som sagt, det fanns mycket att glädja sig åt.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons