Annons

Dyster helg för Pingvin

Damerna var redan bortkopplade från SM-slutspelet men herrarna hade åtminstone fortfarande chansen, innan Pingvins matcher mot gästande Exiles under lördagen. Efteråt var det ganska dystra miner bland hemmaspelare och ledare och det fanns anledning...
Sport • Publicerad 10 september 2007
Tom Tamanivalu, till höger, har här hamnat i bryderier i matchen mot Exiles. Daniel Finnfors, nr 7 och Setereki Tegunimataka är närmaste "pingviner".Bild: Tomas Nyberg
Tom Tamanivalu, till höger, har här hamnat i bryderier i matchen mot Exiles. Daniel Finnfors, nr 7 och Setereki Tegunimataka är närmaste "pingviner".Bild: Tomas NybergFoto: 

– Jag vet inte vad som hände – självförtroendet var som bortblåst och alla spelade långt under sin normala standard, inleder Tapani Ståhl efter herrmatchen.

Då hade hans lag förlorat med 3– 40 (0– 14) och varit minst lika chanslöst som siffrorna visar.

Annons

Rohd England gjorde den enda trepoängaren för Pingvin. På en straffspark under inledningen av andra halvlek.

Herrarnas chans till SM-slutspel fanns dock kvar direkt efter matchen och innan matchen mellan Göteborg och Hammarby var avslutad.

Nu vann Göteborg med 51– 3 och ligger därmed två poäng före Pingvin inför avslutningen. Då möter Pingvin serieledande Enköping borta och samtidigt spelar Göteborg borta mot Exiles.

Att Göteborg dessutom har långt bättre poängskillnad än Pingvin spelar ingen roll. – Nej, det gör inget eftersom det är inbördes matcher i vårens allsvenska som gäller, informerar Tapani Ståhl.

Det ska dock sägas; chanserna är minimala för Pingvins del och spelar man som mot Exiles uppe i Enköping – ja, då är chanserna lika med noll!

Det känns dessutom som om Göteborg har större chans att vinna i Stockholm än Pingvin i Enköping.

– Ja, vi måste höja oss mängder av snäpp om vi ska vara bäst på planen där, fortsätter Tapani Ståhl.

Tidigare under lördagen möttes de båda föreningarnas damer och det blev än värre för Pingvins del.

Hela 101– 0 – efter ledning med 61– 0 i pausen – vann Exiles med här.

Utan att ha kontrollerat; resultatet måste utgöra en av de värsta smällarna i Pingvins rugbyhistoria...

Annons

Sammantaget alltså en smärre katastrofhelg för Pingvins del och Tapani Ståhl avslutar så här:

– Jag tror det är bra för damlaget att inte behöva spela slutspel i år. Man behöver komma igen från grunden nästa säsong.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons