Annons

Duon är Skegries pionjärer

Tjejerna dominerar i Skegrie BK. När klubben nu fått fram spelare som är duktiga nog att bli uttagna till Landskronalägret handlar det inte heller om bara en tjej.
Sport • Publicerad 1 juni 2009
Louise Olsson och Lina Kristensson har Skegrie BK som hemmaklubb och Snarringe IP som hemmaplan. Samma dag som sommarlovet börjar åker de till Landskrona för distriktsläger. Foto: Claes Nyberg
Louise Olsson och Lina Kristensson har Skegrie BK som hemmaklubb och Snarringe IP som hemmaplan. Samma dag som sommarlovet börjar åker de till Landskrona för distriktsläger. Foto: Claes NybergFoto: 

"Det är roligare att vara två", säger Louise Olsson som tillsammans med lagkamraten Lina Kristiansson tillhör Skånes bästa 14-åringar.

Skegrie tar för sig allt mer. Byn växer, så även bollklubben. Nu kommer även framgångarna.

Annons

Av 80 uttagna till sommarens regionläger för Skånes bästa fotbollstjejer är två från Skegrie.

Lina Kristiansson kallas för "Duracell" av sina lagkamrater. Förklaringen är enkel. Precis som sin idol Steven Gerrard arbetar hon lika mycket i offensiven som i defensiven.

– Jag får energi från maten, säger hon. Jag har alltid haft mycket energi – och vilja.

Lina Kristiansson får sedan beskriva sin lagkamrat Louise Olsson.

– Hon är grym i mål, läser spelet väldigt bra.

"Lollo" började precis som så många andra målvakter som utespelare. Och som så många gånger förr saknades det vid ett tillfälle någon mellan stolparna.

– Man ser snabbt vilka som kan stå i mål utan att vända ryggen till, säger Eva Kristiansson som är en av tre stolta tränare för flicklaget.

– Vi har tre tjejer i laget som är födda 1995. Två av dem försökte ta sig till Landskronalägret, båda lyckades. De är klubbens första representanter på lägret.

Egentligen kan hela klubben ta åt sig delar av äran. För även om duon spelar i flicklaget så får de välbehövlig erfarenhet av att möta killar.

– Jag har målvaktsträning med seniorlaget och med killarna. Jag lär mig teknik, hur jag ska greppa bollen och var jag ska slänga mig. Och så har jag lärt mig att skrika när jag vill ska ta bollen, berättar Louise.

Annons

För Lina Kristiansson, hon med all energi, är spel med tjejerna inte nog. Två träningar och en match med tjejlaget varje vecka och två träningar och en match med pojklaget varje vecka.

– Fredagar är jag ledig, oftast. Det är tuffare att spela med killar, många är mycket bättre, säger Lina om spelet med P94-laget.

Lollo och Lina slutar skolan 12 juni. Samma eftermiddag beger de sig till Landskrona för ett fyra dagar långt fotbollsläger med landskapets bästa spelare. Sommarlovet kan knappast börja bättre.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons