Annons

Dündar Göc tog brons i Finland

Sport • Publicerad 21 november 2007

18-årige Dündar Göc från Trelleborgs Simsällskap kom hem med ett brons från nordiska juniormästerskapen i undervattensrugby.

– Vi kom fyra förra året, så det var ju ett fall framåt, men vi blev bortdömda i semifinalen, menar Dündar Göc som spelade back i samtliga Sveriges matcher i finska Tammerfors.

Annons

Att bli trea i nordiska mästerskapen är bättre än vad det låter. Både Ryssland och Tyskland ställde nämligen upp i mästerskapet utöver de nordiska länderna.

Det blev också Ryssland som vann efter finalseger mot Tyskland.

Sverige besegrade Danmark och Norge i gruppspelet och föll därefter mot Tyskland i semifinalen med 1– 2 efter förlängning. I bronsmatchen besegrades Norge med 2– 0.

– Riktigt kul. Vi har en fantastisk sammanhållning i laget, berättar Dündar Göc. För TSS serielag blev hösten inte lika munter. Laget blev diskvalificerat ur den södra allsvenskan.

– Arrangören ringde dagen innan och hade ändrat tid och plats så våra spelare kunde inte. Ändå skyllde de på oss, att vi inte visade något engagemang.

– Det var ett hårt slag för alla, påpekar Dündar Göc som hoppas klubben ska ta revansch i Felix cup i Mullsjö i december.

Det finns i alla fall hopp för framtiden när det gäller undervattensrugbyn i Trelleborg. 16-åringarna Adam Dimosky och Amel Smajic var båda ytterst nära att komma med i det svenska juniorlag som tog brons i Tammerfors. (TA)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons