Annons

Dubbla SM-brons i bangolf

Jessica Rengbrandt och Fredrik Persson spelade hem var sitt SM-brons i bangolf.
Sport • Publicerad 18 juli 2009
Foto: 
Fredrik Persson, under en bangolftävling som hölls i Beddingestrand i maj.
Fredrik Persson, under en bangolftävling som hölls i Beddingestrand i maj.Foto: 
Jessica Rengbrandt i full action under en bangolftävling i Beddingestrand i maj i år.
Jessica Rengbrandt i full action under en bangolftävling i Beddingestrand i maj i år.Foto: 

Nu väntar VM-spel för Jessica och troligen även för Fredrik. ”Jag får en ny chans på VM”, sa Jessica Rengbrandt något besviken över tredjeplatsen.

Granhyddans bangolfsdrottning hade ett SM-guld att försvara. Efter sex av tolv serier i SM-tävlingarna i Kungälv låg hon tvåa och ett tag var hon även i ledning.

Annons

Men förhandsfavoriterna Sandra Weaver, Jönköping, och Karin Wiklund, Uppsala, gick förbi på fredagen och under lördagens avslutande spel klarade inte Granhyddanspelaren av att hämta in försprånget. Guld till Weaver, silver till Wiklund och brons till Jessica Rengbrandt som var tre slag från andraplatsen.

– Jag är besviken, ett silver hade jag kanske varit nöjd med, sa den regerande mästarinnan.

– Tyvärr spelade jag inte så bra på filten, det är där jag brukar spela bra. Det gick bättre på eterniten.

Därför var det synd att sista rundan, den tolfte, regnade in på lördagen. Det blev inget spel och resultaten efter elva rundor fick räcka för att avgöra tävlingen.

– Lite synd, tanken var ju att jag skulle hämta in försprånget i sista serien.

Även hennes klubbkamrat, sambo och coach – Fredrik Persson – spelade till sig ett brons. I hans fall blev det delad bronspeng sedan han tillsammans med Anders Olsson, Uppsala, kommit överens om att det var det mest rättvisa med tanke på förhållandena – detta med arrangörens och domarnas goda minne.

– Brons var bra med tanke på omständigheterna. Jag var inte riktigt nära en högre placering, sa Fredrik som hade sju slag till silvret (Pierre Zetterlund, Tantolunden) och elva till guldet (Lars Brown, Uppsala).

På onsdag får Fredrik Persson reda på om även han får en landslagsplats till VM i Odense i slutet av augusti.

Sara Riis Hasselskog
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons