Annons

Dubbla skäl att fira för Pelister

MF Pelister gick två matcher på onsdagskvällen. En de själva kunde påverka resultatet av. Den andra avgjordes i en kanslilokal. Pelister vann båda och gick upp i serieledning i division sex.
Sport • Publicerad 9 juni 2005

Skåneboll satt i sammanträde, gällande eventuell ytterligare bestraffning för Pelister. Detta efter våldet mot domaren i matchen mot Bunkeflo FF för en tid sedan, samtidigt som just Pelister mötte Kvarnby utanför Skånebolls kanslifönster på Husiegården.

Jörgen Larsson, i tävlingskommittén, sammanfattar beslutet:

Annons

– Händelsen är av sådan art att det tangerar paragrafen som talar om ytterligare poängavdrag för Pelister. Men vi anser att föreningen gjort vad man kunnat i syfte att stävja våld och därför har vi beslutat att Pelister slipper ytterligare poängavdrag.

Därmed blir det poängavdrag som Pelister drabbades av i matchen mot Bunkeflo IF klubbens enda bestraffning. Spelaren som utdelade slagen mot domaren är avstängd från fotbollen i två år.

När det gäller matchen som avgjordes på planen var det svårt att hålla koncentrationen uppe på spelet.

Pelister hade seriefinalen i första hand att tänka på, när man begav sig till Malmö och Husiegårdens IP i går men man kunde, så klart, inte koppla av Skånebolls möte i kanslibyggnaden bredvid:

– Nej, Jörgen Larsson har lovat att meddela oss, så snart ett beslut är fattat och eftersom det dröjer är jag orolig, menar Marjan Bosevski i pausen.

Då ledde Pelister redan med 2"0, efter dubbla mål av Zoran Stojanovski och han fortsatte i andra halvlek med att även göra 3"0. Mot slutet fastställde nyförvärvet från Polen, Lesek Ristau, slutresultatet till 0"4 och så här avrundar Marjan Bosevski:

– Under slutet brände vi även en straff genom Daniel Korlevski och sammantaget var vi minst en klass bättre än Kvarnby i dag. Därmed är också ordningen återställd i serietoppen och jag hoppas att den också blir bestående. När det gäller målen var det Zorans dag, som tremålsskytt men annars var hela laget mycket bra. Ett extra plus dock för Anders Palmér, som spelar med både stort hjärta och stor hjärna!

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

FOTBOLL MALMÖ
FOTBOLL MALMÖ
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons