Annons

Dubbla medaljer för Klüft

"Jag är nog mest nöjd med 100-metersförsöket", sade Klüft efter sitt digra arbetspass.
Sport • Publicerad 23 augusti 2010
Foto: 

Carolina Klüft vann längdhoppet i SM lekande lätt – och kryddade söndagen i Falun med att ta silver på 100 meter.

– Jag är nog mest nöjd med 100-metersförsöket, sade Klüft efter sitt digra arbetspass.

Annons

Med 6,48 – tolv centimeter från årsbästat i EM – satte Carolina Klüft konkurrenterna effektivt på plats i längdtävlingen. Närmast bakom sig hade den forna mångkampssuveränen Sveriges bästa nuvarande mångkamperska Jessica Samuelsson. Hon var dock slagen med 40 centimeter.

Med 11,83 var hon bara fyra hundradelar från guldet och titelhållaren Lena Berntsson. Och i försöket var hon ännu snabbare. 11,80 var årsbästa med sex hundradelar.

– Jag är nöjd med hela dagen, konstaterade Klüft.

– Längden var stabil, jag är bra löpmässigt, men luften gick ur lite efter EM. då var det stelt. Jag var så enormt fokuserad på EM under all rehabilitering, jag har aldrig varit så fokuserad på en enskild tävling.

Det hindrar inte att Klüft känner motivationen komma när det gäller SM och Finnkampen kommande helg. I Helsingfors väntar både längd och 100 meter – och möjligen korta stafetten.

Efter lag-SM nästa tisdag är säsongen slut.

– Jag kommer börja träna nästan direkt. Det ser jag fram emot.

För det är tidigast nästa år som Carolina Klüft ska börja nå de riktigt långa längderna efter den skada hon drabbades av förra sommaren.

– Jag har tjatat om det hela tiden. Carro har inte den rätta hoppstyrkan än, sade tränaren Agne Bergvall. Vi behöver den här vintern också.

– Hennes sista hopp i dag var det bästa, men då fick hon övertramp. Då vågade hon satsa ordentligt.

Olof Broddesson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons