Dubbla kompismöten slutade oavgjort

Det spilldes inget blod på Vångavallen. Det var ganska smånätt spel och rätt vänskapligt mellan lagen. Och det var ju också en del vänner som återförenades. Trots förlusten med 1-3 tyckte de flesta TFF:are att det var en bra match.
Sport • Publicerad 14 juli 2005

0-0 i paus var tecknet på att TFF ändå hyfsat förmådde att stå upp mot fransoserna. I andra kom Christian Ahlström in istället för Ivica Skiljo på mittbacken. Den unge trelleborgaren fick en hård start med baklängesmål omedelbart. Men till slut blev han ändå lite av hjälte då han gjorde TFF:s enda mål på franska ligafyran.

– Det var skoj att få göra mål. Och roligt att få möta en storspelare som Frei, han vann ändå skytteligan i Frankrike förra året.

Det märktes nu efter att schweizaren gjort Rennes samtliga mål. Ahlström menade också att matchen gav Trelleborg nyttig rutin. Men han var tveksam till om det skulle komma några proffsanbud från Frankrike efter målet.

Nämnas bör att målet kom först efter att Isaksson bytts ut för andremålvakten Simon Pouplin. Ett kärt återseende på planen var givetvis det mellan kompisarna Andreas Isaksson och Jens Sloth. Mittfältare Sloth kom in i andra halvlek och var riktigt nära att göra mål på sin gamle lagkompis. Isaksson fick styra ut nicken med till hörna.

– Det blev en nick med näsan, men det var ett riktigt bra läge. Det var väldigt synd, det hade vart kul att sätta en balja, menade Sloth.

Även han var inne på att matchen inte var någon skarpladdad föreställning.

Men han tycker om Rennes spelidé, ett anfallsspel med massa folk och mycket rörelse. Lite av det kan TFF behöva framöver tyckte Sloth:

– Vi måste höja oss ett snäpp om vi ska chans att slå topplagen. Det måste blir rörelse på fler när vi anfaller så att vi inte blir stillastående. Conny Karlsson beskrev tillställningen som en "typisk sommarmatch" men ville ändå plocka russinen ur kakan.

– Det är många som gör det bra. Redo visar ett bra anfallsspel liksom Emil i andra. Melanders halvlek är charmant och Bjurström lyckades hitta en bra position i första.

Sammanlagt bytte Trelleborg nio spelare så Conny fick se många i rörelse.

Finns det något ni kan lära er av ett lag som Rennes?

– Dom är oerhört bra med boll och har ett oerhört bra passningsspel. Lite av det försöker vi plocka fram hos oss. De har skarpa distinkta passningar även när det är enkla korta. Ytterligare ett återseende var det mellan Kim Källström och Ivo Skiljo. Efter matchen sågs de stå och snacka i spelargången. De spelade ihop i flera år i Häcken.

Isaksson höll nollan så länge han var med. Det samma kunde sägas om TFF:s lagkapten Skiljo som gick ut i halvtid. Han var väldigt glad för det men var samtidigt ödmjuk.

– Varje gång de ville spela ut oss så gjorde dom det. Man hörde nån ropa "Alain!" och nånting och sen sa det bara tjoff, tjoff, tjoff, så var dom igenom.

Även Skiljo påpekade dock nyttan med matchen. Har man mött så här bra spelare så lär man sig mycket, man höjer sig.

– AIK, det blir synd om dom nu.

Det är bara att hoppas att TFF har med sig sin franskalektion till lördagens superettanmöte.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.