Annons

Dubbla IFK-chanser mot Hästö

Inför söndagsmatchen i Karlskrona, när serieledarna i Hästö tar emot IFK, leder hemmalaget med poängen före lokalkonkurrenten IFK Karlskrona och med IFK ytterligare tre poäng efter.
Sport • Publicerad 23 januari 2004

Läget gör ju därmed matchen extra intressant och vinner IFK - ja, då hakar man också på rejält i den absoluta toppstriden. - Matchen är ju oerhört viktig men förlorar vi, får vi istället satsa på kvalspel som tvåa i serien, menar Hans Almström i IFK-ledningen. IFK har funnit melodin igen och vänt den negativa trenden före jul till att vara positiv nu. Hasse igen: - Det såg man inte minst i träningsmatchen mot Stavsten och man märker på killarna att det är full satsning för att vinna nu. Mot Stavsten - visserligen B-betonat - gjordes massor av IFK-mål och en av dem som gladde som målskytt då, var Marcus Sjöstrand. - "Mackan" har tagit ett rejält steg framåt och det är väl möjligt att han kan få mer och mer speltid men det är Viggo som avgör det, fortydligar Hasse. Marcus Sjöstrand gjorde fem mål mot Stavsten och kan vara på väg mot sitt andra genombrott som handbollsspelare och nu som senior. Mackan, 20 år i år, var väldigt lovande som junior och var som sådan också uttagen till ett och annat elitläger men sedan har det inte blivit mycket mer. Brist på rejäl speltid har väl bidragit men skulle utvecklingen nu fortsätta uppåt - ja, då är han nästan att betrakta som ytterligare ett nyförvärv inför slutspurten. Det andra handlar om slovaken, Andrej Kandrac - som gjorde sju mål mot Stavsten men han är ännu inte spelklar. - Nej, han lär inte hinna blir klar till Hästömatchen och frågetecken finns även för Jimmy Nordström, som stukat foten rejält, förklarar Hasse. Senad Alkic, med långvariga ljumskproblem, är på väg tillbaka och följer med i truppen till Karlskrona. Han har dock en bra bit kvar till höstens form och får säkert nöja sig med ett och annat kortare inhopp i nuläget. Matchen mot Hästö handlar dessutom om revansch för IFK - efter förlusten i Söderslättshallen för någon månad sedan. Då ledde man i pausen för att sedan tappa allt till Karlskronalaget.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons