Annons

Dubbelt testspel i TFF

Dagen efter fiaskot mot Malmö FF valde TFF att testa nytt. När U21-laget besegrade Falkenberg med 3–1 var två tilltänkta nyförvärv på plats. Joakim Askling 20, och Andreas Grahm, 23 år.
Sport • Publicerad 5 oktober 2010

En mittback och en anfallare testar lyckan i TFF. För Joakim Askling är provspelet en favorit i repris. Redan i somras var han nämligen i Trelleborg och visade upp sig för TFF:s tränarduo.

–  Han gjorde en bra testmatch mot HBK men han hade en konflikt med sin klubb Albinoleffe. Då värvade vi Turunen och Koroma istället, säger TFF-tränaren Alf Westerberg.

Annons

Problemen med den italienska serie B-klubben är nu löst och Askling kommer att träna med TFF under ett par veckor.

Askling är en bra duellspelare och en rese i försvaret. Han har gjort ett par U19-landskamper och spelade för Djurgården innan mittbacken lämnade klubben för Italien 2008.

I U21-matchen mot Falkenberg blev det bara ett kort inhopp för Askling medan Andreas Grahm slängdes direkt in i hetluften. Division två-spelaren från Vånga Mjönäs Arkelstorps IK (VMA) spelade från start i anfallet tillsammans med Joakim Sjöhage.

–  Han har bra steg och är snabb men han hade inte helt lätt att hitta rätt i vårt spel. Han var inte så lyckosam i avsluten men vi vet ju att han är en dokumenterat bra målskytt, säger Westerberg.

Andreas Grahm vann årets skytteliga i division två med 23 mål och känner nu att han vill ta ytterligare ett kliv i karriären.

– Det känns som rätt läge att lämna klubben nu. Det ska bli jäkligt kul att provspela med en allsvensk klubb, säger Grahm till Kristianstadsbladet.

23-åringen kommer att stanna i TFF ytterligare ett par dagar.

För TFF:s del innebar segern mot Falkenberg avancemang till kvartsfinal i U21-slutspelet. Allt talar för att de blir etta i gruppen och då får möta antingen Kalmar eller Norrköping på hemmaplan nästa vecka.

– Nu är vi i en fas där det är vinna eller försvinna. Vi får gå för seger vid varje tillfälle. Men det är svårt att vara resultatfixerade med förutsättningarna att A-laget är prioriterat, säger Alf Westerberg om målsättningen.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons