Annons

Dubbel TRF-triumfi knockoutdressyr

Dressyren har aldrig varit starkare i Trelleborgs Ryttarförening. Efter ett framgångsrikt år kom det roligaste till sist: dubbelseger i säsongens sista lagtävling efter två segrar av två möjliga i knockoutdressyren.
Sport • Publicerad 2 november 2006
Framgångsrik duo. Tioårige hingsten Papaver har Susanne Pennander bara haft i träning i tre månader. Samarbetet fungerar redan riktigt bra. I helgen bidrog ekipaget till TRF:s seger i knockoutdressyren.Arkivbild: Tomas Nyberg
Framgångsrik duo. Tioårige hingsten Papaver har Susanne Pennander bara haft i träning i tre månader. Samarbetet fungerar redan riktigt bra. I helgen bidrog ekipaget till TRF:s seger i knockoutdressyren.Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

– Den bästa bedriften i år, sammanfattar Susanne Pennander när hon får tänka efter ett slag.

– Vi har ju gått till final med ponnyerna i division två och nått final i Skånska mästerskapen också.

Annons

Många i Trelleborgs Ryttarförening menar att det till stor del är Susanne Pennanders förtjänst att dressyren för närvarande är så stark i klubben.

Själv köper hon inte det resonemanget. I alla fall inte helt hållet.

– Det är väl fler orsaker, men det tar sig och det var länge sedan det var sådan bra fart på det som nu. Pennander var med i båda de segrande knockoutdressyrlagen i Helsingborg i helgen.

Dessutom hade hon bästa poängen individuellt i de båda klasserna, med Papaver i Lätt B och med Valkyria i Lätt C.

Tillsammans med Elida Meitmann på Invisible touch (trea individuellt), Maria Kitanovski på A star is born och Sandra Larsson på Cornelia skrapade Pennander i hop 1 638 poäng i klass Lätt C.

Det räckte till klar seger före Sydslättens båda lag som kom tvåa och trea med 1 595 respektive 1 556 poäng.

– En klar seger och det var tydligt också i Lätt B, understryker Pennander.

I Lätt B samlade det segrande TRF-laget i hop 2 161 poäng. I laget red förutom Susanne Pennander Marie Sonngård-Bergendorff på Edens Briljant, Nathalie Jönsson på Mercedes Mile och Martina Eriksson på Glennfiddish. Även här var det Sydslätten som utgjorde det närmaste hotet med sina 2 077 poäng på andraplatsen.

– Vi var glada att vi bara nådde final. Det här var en riktigt överraskning, säger Susanne Pennander.

Knockoutdressyren heter så för att klubbarna tävlar mot varandra lag mot lag. Det segrande laget går vidare till nästa omgång efter att så att säga ha knockat ut det förlorande laget. Tävlingsformen passar uppenbarligen dressyrryttarna i TRF. Förra året hade klubben ett lag som slutade på andra plats.

Annons

I år blev det alltså bättre upp. Och nästa år...

– Nu gäller det att hålla fast vid detta, säger Susanne Pennander som vid sidan av sitt eget tävlande också jobbar som ridlärare på klubben tre kvällar i veckan.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons