Annons

Drömvärvning på plats: "Nu höjs temperaturen"

Med Kristian Haynes tillbaka har TFF gått i land med sin drömvärvning."Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Kristian betyder mycket för klubben på alla plan. Nu höjs temperaturen", säger ordförande Per-Anders Abrahamsson, ordförande i TFF.
Trelleborg • Publicerad 29 januari 2015
Kristian Haynes kommer tillbaka till Vångavallen. 34-åringen återvänder till klubben han lämnade efter degraderingen till superettan 2012. Foto: Eva-Lisa Svensson
Kristian Haynes kommer tillbaka till Vångavallen. 34-åringen återvänder till klubben han lämnade efter degraderingen till superettan 2012. Foto: Eva-Lisa Svensson

Förhandlingarna mellan Kristian Haynes, Mjällby och TFF har pågått länge. På torsdagsmorgonen föll allt på plats. Ordförande Per-Anders Abrahamsson konstaterar att det varit "en bra dialog två mindre klubbar emellan".

Att få hem Haynes har legat högt på dagordningen.

Annons

– Det är det man har hört både från sponsorer och medlemmar de sista veckorna; se till att få hem Haynes, säger TFF:s ordförande.

Blir det toppstrid för TFF nu?

– Vi ska inte hamna där vi hamnade i höstas, så mycket vågar jag säga. Men jag vågar aldrig mer uttala mig om var vi ska hamna i tabellen, säger Per-Anders Abrahamsson som menar att intresset för TFF blir större och hoppas att värvningen av Haynes ska göra att fler folk hittar till Vångavallen.

Kristian Haynes blir till att börja med heltidsanställd av TFF. Först och främst ska han vara spelare och assisterande tränare men han kommer också att arbeta åt klubben med ungdomsverksamheten, på kansliet och i diverse sociala projekt som klubben är involverade i eller står i begrepp att dra igång.

I framtiden är det tänkt att han ska ha ett annat jobb vid sidan av sitt engagemang i TFF.

I Mjällby har 34-åringen mest använts som forward, medan han under sin sejour i TFF mest spelade på mittfältet.

Att hitta spelare som kan spela på flera positioner har varit en ledstjärna när TFF sökt spelare.

– Vi har flera spelare med god flexibilitet, säger Mattias Kronvall, TFF:s klubbdirektör som räknar med en eller två spelare till innan truppen är klar.

– Vi har sagt att vi tittar på kanten eller centralt. Det kan bli en försvarsspelare, det kan bli en yttermittfältare. Det beror på hur det blir med de namnen vi jobbar på, säger Mattias Kronvall.

Men den största pusselbiten kom på plats på torsdagen.

Björn Gustavsson

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons