Drömstart avgjorde för Modo

Modo fick en drömöppning med mål redan efter 20 sekunder i den sjätte kvartsfinalen mot Luleå i Delfinens ishal på måndagskvällen.
Sport • Publicerad 19 mars 2002

Vid full tid visade resultattavlan 4-9 (1-4, 1-1, 2-4), och glädjerusiga Modo-spelare jublade när semifinal-platsen var säkrad. I semifinalen får Modo möta Frölunda. Weinhandl spelade fram till Modos första mål, i matchens första byte, och Miroslav Hlinka satte pucken i nät bakom en chockad Daniel Henriksson i Luleå-målet. Luleå kvitterade visserligen till 1-1 efter fem minuter, men sedan gjorde Modo ytterligare tre mål i perioden, två i numerärt överläge. - Vi fick en mardrömsöppning. Sedan blev vårt spel stressat, för vi ville så mycket. Vi fick ny energi när vi gjorde 2-4, men Modos 2-5 kändes viktigt för matchen. Sedan försvarade Modo sin ledning effektivt, sade Ulf Taavola, Luleås tränare efteråt. Vi gratulerar Modo till avancemanget, och önskar dem lycka till i semifinalen, sade han. Modos seger i den underhållande och intensiva matchen var rättvis. Ångermanlänningarna visade både upp fantasirikt anfallsspel, och effektivt försvar. Luleå hade viljan, men backarna klarade inte av att behålla kylan, vilket bäddade för misstag som ledde till baklängesmål. Hemmalaget led svårt av att spelfördelaren Stefan "Skuggan" Nilsson var borta på grund av sin knäskada. Tobias Lundström i Modo-kassen storspelade, och var viktig för segern. Av de mål han släppte in gjordes ett i numerärt underläge, ett i numerärt överläge för Modo, då slarv gav Luleås Hans Hucskowski chans att bli helt fri med motståndarmålvakten. Två mål kom i slutminuterna, då Modos utespelare redan hade börjat tänka på semifinalspel.