Annons

Drömöppning av Gylle

Division sju är förvisso långt ned i seriesystemet men trots det – matchen mellan Gylle AIF och Klagstorps IF bjöd på massor av finlir. Hemmalaget vann med klara 4–1, där gästerna kom starkt igen och vann andra halvlek med 1–0.
Sport • Publicerad 25 maj 2009
Här gör Gylle 1–0 efter en nick av Adam Silow längst bort och varken Fredrik Johansson eller Gert-Arne Persson hinner riktigt med i svängarna. Foto: Claes Nyberg
Här gör Gylle 1–0 efter en nick av Adam Silow längst bort och varken Fredrik Johansson eller Gert-Arne Persson hinner riktigt med i svängarna. Foto: Claes NybergFoto: 

Hemmaspelarnas inledning var enkelt uttryckt; grym! Den ena anfallsvågen efter den andra rullade fram och vi behöver inte räkna upp alla som missade frilägen men den ena handens fingrar räcker inte till och då pratar vi om riktiga frilägen. Man mot man, där ena parten var Klagstorspmålvakten och räddade inte han – ja, då sköt Gyllespelarna utanför eller över målet.

Efter hand kom dock naturligt målen och först var det Adam Silow som nickade in bollen till 1–0 - efter hörna och när väl ettan kom – ja, då kom ganska snabbt även tvåan och trean. 3–0 såg också ut att stå sig i pausen men strax före satsade Dimos Mpatsiavros på ett skott från mittplan och inte bara han utan nog alla på stadion överraskades, när bollen hamnade i målet till 4–0.

Annons

– Vi har ju massor av riktigt duktiga fotbollsspelare och vi har satt upp som mål att komma på minst kvalplats uppåt och skulle vi missa det – ja, då blir vi också våldsamt besvikna.

Så säger tränaren, Rikard Harletun efter matchen och det är nog bara att hålla med. När Gylle är som bäst och spelar som under första halvleken i lördags - ja, då är man också ett lag som enkelt skulle plats i division sex!

Klagstorp hamnade alltså i uppförsbacke redan från start men kom ändå starkt igen och efter 4–0 i pausen täppte man också till rejält och vann alltså till och med andra halvlek med 1–0. Målet inslaget på en säkert slagen straff av Jimmy Nilsson.

På söndagen fullbordade Näsets FF och Örtofta omgången genom att spela 0–0 i Höllviken och Bertil Thern analyserar så här efteråt:

– Vi gör en av våra allra bästa matcher i år och alla kämpar och står i men vi gör ju inga mål. Vi hade skott i både stolpe och ribba och stundtals blev Örtofta rejält utspelat och därför känns 0–0 som en förlust.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons