Annons

Drömmen om VM-final sprack

Den nigerianska raketoffensiven med ett massivt publikstöd i ryggen blev det svenska U-17-landslagets fall i semifinalen. Nigeria vann med 3-0, men Sveriges medaljchans i fotbolls-VM lever fortfarande.
Sport • Publicerad 5 november 2013
Foto: 

Utanför Rashid Stadium i Dubai var det trafikkaos och polisen höll ställningarna ridandes på hästar. Inuti kokade arenan av en långsida fylld med nigerianska studsande och spelande supportrar.

När Nigeria och Sverige möttes i gruppspelet chockade svenskarna med två tidiga mål. I semifinalen blev de utan.

Annons

Försvarsspelet var återigen starkt, men i 21:a minuten brast koncentrationen. Backlinjen låg högt upp när Kelechi Iheanacho hittade en lucka, lyfte bollen fram till Taiwo Awoniyi som inte visade några tecken på nervositet och satte 1-0. Det blev en tidig uppförsbacke och Nigeria fortsatte att ösa på. Sveriges inhoppare Carlos Strandberg fick den stora kvitteringschansen men hans volleyskott reflexräddades av målvakten Dele Alampasu. Det blev också Sveriges sista riktiga chans att komma tillbaka. Samuel Okon utökade ledningen i 80:e minuten, och kort därpå säkrade Chidera Ezeh finalplatsen mot Mexiko definitivt.

VM-resan är inte slut. På fredag möter Sverige Argentina i bronsmatchen i Abu Dhabi.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons