Annons

Drömmål av Alexander - till ingen större nytta

1– 0 genom Jonas Bjurström följdes av Alexander Steens mål till 2– 0 och dessförinnan träffade Jens Sloth stolpen, så visst kunde det blivit mittfältets stora segerfest.
Sport • Publicerad 20 juni 2005

TFF-arna kom till matchen mot Gais med tre mållösa matcher bakom sig – om man nu inte räknar självmålet som gav tröstmålet i Boden och när väl målfesten kom tillbaka – ja, då var det ovana målgörare som steg fram.

Ledningen fram till 1– 0 kom oerhört psykologiskt viktigt eller minuten före pausen och då var det Jonas Bjurström som gjorde sitt första TFF-mål i superettan. Bollen fick han i ett kontringsläge av Patrik Redo och han var iskall öga mot öga med Dime Jankulovski:

Annons

– Det är svårt att glädjas åt målet och 2– 2 känns som en förlust, inleder Jonas i omklädningsrummet och han fortsätter:

– Jag tänkte inte så mycket men placerade bollen bredvid målvakten och jag var väl ganska säker på mål.

Han är ingen typisk målskytt men har ett bra skott och med ett facit på sju-åtta mål per säsong i andra klubbar, har många, så klart, hoppats på mål även i TFF-tröjan. När det väl kom såg det också länge ut som ett av två segermål men Gais kom i kapp och så var den dagen förstörd för Jonas del:

– Usch ja, det känns inte roligt och det känns, som sagt, som en tung förlust.

I rummet bredvid sitter mittfältskollegan, Alexander Steen, och försöker göra sig av med besvikelsen över poängförlusten på en testcykel och han har att förklara dagens drömmål. Ett mål som mycket väl kan bli till "Årets mål" på såväl Vångavallen som i superettan totalt sett.

– Målet är definitivt ett av de läckraste jag någonsin gjort och sådant höll man på med som tolvåring hemma på gården i Holmahult – utanför Tingsryd, säger han om cykelsparken som gav TFF 2– 0.

Bollen fick han av Dennis Melander och det ständigt trasiga matchuret på Vångavallen stod då på 63 spelade minuter. "Alex" stod placerad till vänster i Gais straffområde och han satsade direkt på en cykelspark och blev helt vild av glädje, när han såg bollen ligga i Jankulovskis vänstra målhörna.

– En helt underbar känsla då och det är möjligt att jag kan glädjas över målet igen om en vecka eller så men just nu känns det väldigt tungt och 2– 2 känns helt klart som en förlust.

Alex anstränger sig lite extra och gör också en analys och kommer då fram till följande:

– Vi gör ju en kanonmatch mot seriens bästa lag men under tiden Ivo är ute och blir sydd och vi spelar med tio man suger vi ut allt och straffen är lite typiskt för ett lag som leder serien och har medgång. Alla i laget spelar dock väldigt bra och vi vinner som ett lag och vi förlorar också som ett lag.

Annons

Vid ställningen 0– 0 är Jens Sloth ytterst nära att göra 1– 0 men Dime Jankulovski lyckas toucha bollen så att den tar i högra stolpen och ut men det är inte den situationen i matchen som grämer Jens mest:

– Nej, det är deras kvittering och där klandrar jag mig själv. Vi var stressade och väldigt oorganiserade just då och i nio fall av tio tar jag löpningen och följer deras innermittfältare men gjorde det inte nu och så blir det också mål.

Gais-målet till 2– 2 kom med endast fem minuter kvar av ordinarie matchtid men "drömmålaren", Alexander Steen, fick ytterligare ett kanonläge. På Jonas Bjurströms utlägg på högerkanten sköt han dock högt över.

Så nära alltså, dubbelt upp, att Alex & Jonas hade blivit till ena riktiga segerhjältar men det går fler tåg och nu har ju åtminstone deras måltorka försvunnit.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons