Annons

"Drömlottning" för TFF

Blåvitt hemma, Hammarby borta, Malmö hemma. Dröm eller mardröm? "En bra öppning, men vad som är bra eller dåligt vet vi först efteråt", säger TFF-tränaren Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 15 januari 2007

Vångavallen blir första allsvenska arenan 2007. TFF mot Blåvitt spelas redan på långfredagen, den 6 april, klockan 15.00.

- Jag tycker det är en kanonlottning. Visst, det är en storhelg och många kanske är bortresta, men jag vill tro att en allsvensk premiär väger tungt för väldigt många, säger TFF:s marknadsansvarige Barbro Bengtsson.

Annons

- 6 000 åskådare borde vi kunna locka, åtminstone 5 000.

Spelprogrammet som TA-sporten tagit del av är preliminärt.

I mitten av veckan hålls en telefonkonferens de allsvenska klubbarna emellan. Matcher kan komma att flyttas redan då.

Därefter ska tv-bolagen säga sitt och ytterligare förändringar kan tillkomma. - Men jag tror inte att det blir några förändringar för de första fem omgångarna, säger Barbro Bengtsson som är mycket nöjd med spelprogrammet.

- Ett bingoutfall! Det är jätteroligt att få börja med storlag som Göteborg och Malmö. Marknadsföringsmässigt är det perfekt.

Senast MFF spelade på Vångavallen, 2004, blev det publikrekord. Barbro säger att det rekordet lever farligt. den 22 april då MFF ånyo spelar på Vångavallen.

- Förutsättningarna för oss att få spränga 10 000-vallen är större på våren än senare på säsongen. Det här ger oss möjlighet att få mycket publik från ruta ett och med lite sportsliga framgångar så ser det mycket bra ut, säger Barbro Bengtsson. Conny Karlsson är också mycket nöjd med schemat.

- Det låter bra. Hammarby på Söderstadion är en go' match att spela och Malmö är en bra publikmatch, det är bra att få dem tidigt då intresset kanske är extra stort.

Ä;;;r det bra rent sportsligt att möta MFF så tidigt som i tredje omgången?

- Vad som är bra eller dåligt vet man först i efterhand. Men Malmö har skiftat en hel del personal, har mycket nytt folk som ska spelas in och det kan ta tid innan det sätter sig. Därför kan det vara en fördel att möta dem tidigt, men här är ju var och en lika stor expert.

Annons

Om öppningen ser ut att vara rena drömmen för den allsvenska nykomlingen, ser avslutningen ut som en mardröm. MFF, Djurgården, Helsingborg och Göteborg på bortaplan. Kalmar, AIK och Hammarby på Vångavallen.

- Tufft! Det är etablerade lag allihop och många av dem kommer säkerligen vara med och slåss i toppen. Men det är också inspirerande och ska man spela i allsvenskan så får ingenting avskräcka.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons