Annons

Drömlottning får Palmstaden att drömma

FC Helsingborg är för närvarande Sveriges femte bästa innebandylag. I början av januari kommer laget till Södan för att möta Palmstaden i DM.
– Vi vill fylla A-hallen, säger ordföranden Lesley Sommer.
Sport • Publicerad 26 november 2009

TRELLEBORG. Segern med 10–8 borta mot Igul i DM i måndags får Trelleborgsklubben att gnugga händerna av förtjusning.

I kvartsfinalen väntar FC Helsingborg. Det får Palmstaden att hoppas på publiksuccé.

Annons

– En kanongrej för klubben. Helsingborg ligger femma i högsta ligan och har en finsk landslagsman. Det borde locka storpublik, säger ordförande Lesley Sommer som poängterar att klubben ska göra ett stort arrangemang kring matchen.

– Vi har en plan, vi kommer att presentera den när alla detaljer är klara.

Palmstaden satte publikrekord för innebandy i Trelleborg i seriepremiären mot Malmö FBC i september. Då kom 745 åskådare, den fjärde högsta publiksiffran i innebandy-Sverige under den helgen.

Sedan dess, i takt med sportslig kräftgång, har publiksiffrorna dalat. Ändå ligger Palmstaden förhållandevis bra till publikmässigt.

– Jämför vi med andra innebandyföreningar är vi väldigt nöjda, då ligger vi högt. Förra året hade vi det tredje bästa publiksnittet bland division två-lagen i Sverige, säger Sommer.

Trelleborg är känd som svårtflirtad stad när det gäller att locka publik. Innebandy undantaget.

– Vi har roliga arrangemang och vi spelar ett publikfriande spel. Det är många som säger att vi spelar en vacker innebandy. Sedan har vi en klubb med 400 medlemmar, det skapar också ett intresse.

Frågan är hur många som kommer mot Helsingborg. Ännu en comeback av en viss Henrik Larsson hade förstås höjt intresset.

– Det var du som sa det. Förra året gav han ju besked i december, och om han nu ska komma i gång så är det ju mot oss, vi är ju inget superligalag, säger Palmstadens ordförande.

Definitivt matchdatum mot Helsingborg kommer att spikas i dagarna. Matchen ska vara spelad senast den 10 januari.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons