Annons

Dragan Brljevic lämnar IFK

Handbollstränaren Dragan Brljevic lämnar IFK Trelleborg. Hans kontrakt med IFK har gått ut och kommer inte att förlängas.
Sport • Publicerad 14 april 2009
Dragan Brljevic lämnar IFK Trelleborg. Foto/ Tomas Nyberg/Arkiv
Dragan Brljevic lämnar IFK Trelleborg. Foto/ Tomas Nyberg/ArkivFoto: 

Anledningen är att IFK ska skära i kostnaderna och siktar in sig på en billigare lösning på tränarfrågan. Vem som ersätter Dragan är inte klart.

För drygt två veckor sedan åkte IFK Trelleborg ur elitserien i handboll. Nu står det klart att klubben tvingas söka ny tränare när klubben börjar om i allsvenskan.

Annons

– Tyvärr, men vi måste kunna hantera helheten ekonomiskt. Dragan har gjort ett oerhört gott jobb efter de förutsättningar han hade, säger Patric Sandblom, sportchef i IFK Handboll.

Dragan Brljevic säger att han har förståelse för klubbens agerande.

– De är nöjda med mig, men har inte råd, det är ju många fler än jag som ska väck, resonerar Dragan Brljevic.

Är du nöjd med din insats?

– Hade vi bara stannat kvar hade det varit fantastiskt, nu känns det som att vi inte gjort något bra. Men jag tycker jag gjorde vad jag kunde. Det jag är mest besviken över är att de med mest rutin, de som har bäst betalt, de som lever på handboll inte visade någon rutin när det som bäst behövdes.

Det har gått över två veckor men Dragan Brljevic har inte kommit över besvikelsen efter kvalnederlaget.

– Det kommer att gå över först när jag börjar om i något annat lag någon annanstans.

45-årige Brljevic berättar att han varit i kontakt med svenska, danska och norska klubbar angående nytt tränarjobb.

De två senaste säsongerna har han hoppat in och tagit över som ansvarig tränare mitt under säsongen. Det har han lovat sig själv att aldrig göra igen.

– Du kommer till ett lag med splittringar, där alla inte drar åt samma håll och du har ingen tid att göra något. Jämför det med att börja träna ett lag från första maj.

Annons

Den 18 maj börjar IFK träna igen med sikte på säsongen 2009/2010.

Återstår att se vem som tränar IFK då. Enligt Patric Sandblom har man varit i kontakt med ett antal namn.

– Vi jobbar på en lösning som ska funka både sportsligt och ekonomiskt, säger han.

Kim Johansson, Andreas Nilsson, Niclas Engdahl och Joachim Christensen har redan lämnat. De lär följas av fler spelare inom kort. Signalerna från IFK-styrelsen är att lönekostnaderna måste ner.

Dragan Brljevic, som tidigare varit tränare i Stavsten, tycker det är synd att Trelleborgshandbollen inte kan förena sina krafter i en och samma klubb.

– Både Eje (Wilör) och Lasse (Åberg) är fantastiska ledare. Synd att man inte kan leda en klubb tillsammans. Trelleborg är en liten stad och det är tufft för två klubbar, säger Dragan Brljevic.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons