Annons

Dragan blir ny tränare i IFK Malmö

Det tog inte många dagar efter Stavstens serieavslutning, innan Dragan Brljevic fick nytt jobb som tränare och det om något visar på hans kvalitet.
Sport • Publicerad 29 mars 2005
Dragan Brljevic lämnar Stavsten och blir ny huvudtränare i IFK Malmö.
Dragan Brljevic lämnar Stavsten och blir ny huvudtränare i IFK Malmö.Foto: 

Mot slutet av säsongen och innan Eje Wilör basunerade ut chockbudskapet att Stavsten ska börja om i division två började det gnissla en aning på tränarbänken, där "Mini" Åkerman och Dragan Brljevic huserade tillsammans.

Inget öppet bråk på något vis men delade meningar i sättet att leda laget och det är väl i sig inget märkvärdigt med det men nu har åtminstone Dragan bestämt sig gällande en fortsatt tränarkarriär:

Annons

– Ja, jag har skrivit kontrakt med IFK Malmö och jag kommer att ha huvudansvaret där under de närmaste två åren. Vem som ska assistera mig kommer jag själv att få bestämma, förklarar Dragan.

Dragan har hunnit bli 41 år och han har ett förflutet som spelare i just IFK Malmö och hann med fem säsonger, innan Eje kallade till Stavsten. Där blev det först tre år som spelare, innan han började som ledare och som sådan blev det ytterligare två säsonger.

– Jag har trivts jättebra i Stavsten och jag vill även i fortsättningen har bra relationer med klubben och med Eje.

Tar du någon med dig från Stavsten?

– Ja, det är klart att Theis (Husfeldt) spelar med IFK Malmö och det finns även ett par andra som funderar och då handlar det om överblivna danskar, i första hand.

En ung spelare som Jens Eeriksson - är inte han intressant?

– Jo, men jag vill inte stöta mig med Eje men vi får se, vilka spelare som följer mig i förlängningen.

Dragan vet att de flesta ur årets trupp stannar i IFK Malmö men vet också att han tappar någon och riktigt hur det blir får han reda på vid ett spelarmöte på torsdag.

Sigge Hansson

HANDBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons