Annons

Domaren höll på att straffa TFF

Sport • Publicerad 23 april 2007

I derbyt fanns två straffsituationer som gav debatt.

Första tillfället kom två minuter in i andra halvlek och det var efter en TFF-hörna från vänster. Bollen hamnade hos Erik Sundin som från nära håll brassade på ett volleyskott.

Annons

– Jag är säker på att den tog på Anders Anderssons händer, menar Erik efteråt.

Domare Jonas Eriksson valde att fria.

Däremot blev det straff åt andra hållet tio minuter senare och TFF-kaptenen Linus Malmqvist träffar ganska rätt i sin analys:

– Straffen ger ju MFF en gratisbiljett in i matchen. Situationen uppstod efter en smärre kalabalik inne i TFF:s straffområde.

– Bollen kommer till Junior som håller i Linus och Linus ska ju helt klart ha frispark där, när han blir nerdragen. Domaren blåser ju inte och då uppstår exakt samma situation mellan mig och Jonatan Johansson i nästa moment. Helt otroligt att domaren blåser straff och dessutom ger mig gult kort, menar Yousef Fakhro efter matchen.

Conny Karlsson var inte imponerad över domarinsatsen.

– Straffen ser förfärligt billig ut samtidigt som vi nog borde haft straff på Erik Sundins skott, sa tränaren på presskonferensen.

Efteråt utvecklar han sin syn på domarens nivå.

– Vi drar på oss en del varningar och det är kanske inte så mycket att säga om. Men samtidigt är det konstigt att domaren inte går efter regelboken när vi är på väg att kontra och en Malmöspelare drar i vår spelare. Det är spelförstörande och ska ge varning.

Ni drabbas för att ni är nykomling?

Annons

– Ja, så är det.

TFF har samlat på sig tolv gula kort hittills. Mot Örebro är Yousef Fakhro avstängd.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons