Annons

"Död" sport får nytt liv

Trelleborgssquashen har levt ett liv i skymundan i över ett decennium. Men nu växer sporten. Nu är ett seriespel i antågande och en ny klubb kan se dagens ljus.
Sport • Publicerad 1 mars 2005
Trelleborgs bästa squashspelare – Håkan Malmkvist, Marcus Toft och Jonas Nilsson – där Marcus var den som segrade i Trelleborgsmästerskapen efter final mot Jonas Nilsson. BILD: PRIVAT
Trelleborgs bästa squashspelare – Håkan Malmkvist, Marcus Toft och Jonas Nilsson – där Marcus var den som segrade i Trelleborgsmästerskapen efter final mot Jonas Nilsson. BILD: PRIVATFoto: 

Söderslättshallens squashhall var i förfall. Squashspelarna sökte sig hellre till Malmö för att spela. Men nu är sporten på väg i en helt annan riktning. – Vi började med Trelleborgsmästerskapen förra året och nu har folk börjat spela, säger Sebastian Larsson. Han samlade några vänner som i fjor gjorde upp om titeln bäste trelleborgare i squash. – Det var startskottet. Vi var 15 deltagare och nu är det samma gäng och några till som ska spela seriespel, säger Sebastian. Han berättar att det tidigare varit ungdomar som spelat i squashhallen men sporten har fört en tynande tillvaro sedan den enda klubben lades ner i början av 90-talet. – Många arbetade i Malmö och spelade där i stället. Nu har hallen restaurerats med nytt golv och ny belysning. Därmed kan seriespelet sätta i gång. 20 spelare är anmälda och är indelade i fem divisioner. Sebastian säger att modellen är hämtad från Malmö som har 170 spelare i seriespel. " En handfull i Malmöstegen går nu till Trelleborg och vi pratar om att starta en klubb här i Trelleborg. I förra veckan avgjordes årets Trelleborgsmästerskap. Regerande mästaren Håkan Malmkvist föll i semifinal mot Marcus Toft i en mycket välspelad match. På andra halvan överraskade Jonas Nilsson som slog ut Sebastian Larsson, Fredrik Sandell och Johan Lindström. I finalen tog det dock stopp då Marcus Toft segrade med 2"0 i set. Martin Falkenby

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons