Annons

DM-tiderna gladde Jonas Tilly

Tre guld och två silver individuellt. Två brons i lagkapper. Medaljerna i all ära – det var tiderna som gladde Jonas Tilly mest efter DM-simningarna i Helsingborg.
Sport • Publicerad 1 november 2006

– Jag har bra uthållighet för tillfället, säger den 22-årige TSS-simmaren.

50,2 på 100 meter fritt och 1.52,11 på 200 meter fritt var de mest positiva beskeden.

Annons

Totalt 15 lopp på två dagar för Jonas Tilly i DM. Segrarna kom på 50 och 100 fritt samt 100 rygg medan det blev silver på 50 fjäril och 50 rygg.

Det är tung träning som gäller för närvarande. SM i Uppsala väntar den 23 november men det är VM i långbana i Melbourne i mars som är det stora målet.

– Därför är det okej att man inte är så snabb och explosiv på 50-sträckorna nu, säger Jonas Tilly som siktar in sig på en lagkappssträcka över 100 eller 200 meter till Melbournemästerskapet.

– Det var klass på Jonas 100-meterslopp i helgen och med hans tid på 200 meter i lagkappen så hade han vunnit även individuellt, säger TSS-tränaren Sven-Bertil Mattsson. Totalt samlade TSS tio medaljer (fem guld, två silver och tre brons) på DM.

Utöver Tilly imponerade Pontus Ericsson (vann 200 fritt på 1.52,48) och Adam Olsson (vann 1 500 fritt på 16.08,05).

– Kul att våra tre bästa simmare ser väldigt bra ut redan nu. De är ju de som har de största individuella medaljchanserna på SM, säger Mattsson.

Först är det dock allskånskan i badhuset i Trelleborg som gäller nu på måndag.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons